Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OVO JE ŽESTOKO! PRIPUZI OPET PO TOMAŠEVIĆU! ‘Našao je bogatstvo! Nesebično daruje glomazni otpad razrušenoj Banovini!’

Autor: Daniel Radman

Iz korporativnih komunikacija C.I.O.S. grupe iza koje stoji obitelj Pripuz poslala je priopćenje za medije u kojem su se osvrnuli na nedavne poteze zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića kojeg su i ovom prilikom ‘bocnuli’.

Jasno, povod je bila odluka Državne komisija za kontrolu postupaka javne nabave koje je ovih dana dala je uputu po kojoj Grad Zagreb mora platiti 20.000 kuna sudskih troškova i ipak donijeti odluku o odabiru ponuditelja za natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada.

“Trgovačko društvo CE-ZA-R svoju je ponudu na otvorenom postupku javne nabave dostavilo s cjelokupnom traženom dokumentacijom, a u kojem je na istom bila treća najnepovoljnija za grupu ‘glomazni otpad’. Iako je na istom natječaju u druge dvije grupe ponuda bila najpovoljnija, tvrtka CE-ZA-R d.o.o nije se žalila na Odluku Grada Zagreba o poništenju natječaja. Što se tiče odluke Državne komisije, koja je predmet Vašeg interesa, a na poticaj i današnje izjave gradonačelnika Grada Zagreba g. Tomislava Tomaševića, želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom – ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum.”, naglasili su.

Kao građani očekujemo da dobijemo najkvalitetniju uslugu uz najpovoljnije cijene

“Nastavno na ranija obećanja koja je u izbornoj kampanji davao g. Tomašević, želimo skrenuti pozornost da očekujemo kao tvrtka koja na području Zagreba djeluje, ali i građani, među koje se s našim zaposlenicima ubrajamo, dobiju najkvalitetniju uslugu uz najpovoljnije cijene, a sve uz pridržavanje pozitivnih zakonskih propisa.

Nadalje, prema medijskim napisima evidentno je da na području grada najkvalitetnija usluga izostaje, a u upitnost dolazi i povoljnost cijene jer ‘cjepkanje’, odnosno podjela cjelokupne nabave na manje segmente (npr. privremenog skladištenja, prijevoza, drobljenja i ponovnog prijevoza) te na više gospodarskih subjekata – pitanje je za neke druge institucije koje bi trebale provjeriti je li takav način postupanja u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi ili se želi pogodovati nekim drugim društvima.

Unatoč inovativnom rješenju sa dvije drobilice, koje je ljetos gradonačelnik javnosti predstavio kao rješenje problema glomaznog otpada te novootkrivenom bogatstvu koje se u tom glomaznom otpadu nalazi u vidu 50 posto vrijednih sirovina, a za što građani Zagreba do tada nisu niti znali, za pohvaliti je doprinos Gradske uprave i gradonačelnika Tomaševića koji ‘nesebično daruju’ glomazni otpad s vrijednim sirovinama razrušenoj Banovini i koji se svakodnevno odvozi kamionima u Sisak.

Što se tiče postupka koji se odnosi na biootpad, postupak provjere je, kako kažu u Gradu u tijeku te ćemo više moći komentirati nakon zaprimanja povratnih informacija koje se na postupak odnose”, stoji u priopćenju koje potpisuju Tajana Tomašević i Iva Pripuz Špekuljuk iz Uprave C.I.O.S. Grupe.




 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.