OVO JE NEZGODNO, OSTALA JE ZATEČENA: Svjedokinja na suđenju Bandiću uhvaćena u laži

Autor: Dnevno

Dijana Muhović na suđenju u aferi Agram rekla je da je gradskim autom išla na berlinski Oktoberfest i da je putovala kroz Sloveniju. Tužitelji su rekli da je auto prešao granicu kod Županje i dva dana kasnije ušao u državu.

Svjedočila je zaposlenica Kulturnog centra Travno Dijana Muhović, koja je govorila o svojim putovanjima u Berlin i Tuzlu.

Dijana Muhović danas je izjavila da je na službeni put u Tuzlu išla kako bi se upoznala s projektima koje je taj grad trebao raditi u suradnji s gradom Zagrebom. Na drugo sumnjivo putovanje, u Berlin, išla je također po nalogu nadređenih, kako bi se upoznala s funkcioniranjem Oktoberfesta, manifestacije kakvu Zagreb u to vrijeme, 2013. godine, nije imao. “Dok sam bila u Tuzli dogodila se strašna stvar. Moj rođak ubio je svoju majku, moju tetu, pa sam ostala tamo ukupno šest dana zbog sprovoda”, rekla je Muhović.

Na put u Berlin također su ju službeno poslali. Kaže da je o svemu usmeno obavijestila gradonačelnika kad se vratila. Odgovarajući na pitanja potvrdila je da je putovala službenim gradskim autom, a vozila je sama i to preko Slovenije. No, tada je USKOK sudskom vijeću dao dokument MUP-a iz kojeg proizlazi da je vozilo kojim je prema putnom nalogu u Berlin putovala Dijana Muhović, 4. listopada 2013. prešlo granicu s BiH na prijelazu Orašje. Dva dana kasnije na tom istom prijelazu ušlo je u zemlju.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.