Foto: Screenshot

‘ZATVORIO SAM SE U RADIONU I SLUŠAO TOMU ZDRAVKOVIĆA’ Suprug koji je prokazao pohotnog župnika otvorio dušu: ‘Žena je u svemu bila moralna vertikala’

Autor: L.B.

Pohotni župnik iz Sikirevaca o kojem bruji cijela Hrvatska ovog će tjedna biti udaljen iz svoje župe, a unatoč tome, po malom mjestu priče se ne prestaju širiti, međutim, ‘prevareni’ suprug Ivan Lepan koji je sve i dao u javnost, sada je za Večernji ispričao u detalje kako je otkrio da mu se supruga dopisuje sa svećenikom i što se dalje događalo.

“Šumanovac više ne drži mise u crkvi, a čuli smo da će ga naš nadbiskup Hranić udaljiti iz službe na jedno vrijeme. To je najbolje i za nas i za crkvu“, ispričala je vjernica iz Sikirevaca za Danicu.

Nakon što je velečasni Stjepan Šumanovac dospio u središte skandala, kada je Lepan pronašao njegove lascivne poruke u supruginom mobitelu, u selu se govori kako ona nije jedina s kojom je nestašni svećenik razmjenjivao lascivni sadržaj. Naime, vjernica je otkrila i kako je župnik navodno doista bio ‘nestašan’ i da priče nisu pretjerane, a “selo je malo i svašta se čuje”.

‘Kasnije je ispalo da je sve vidjelo njih 100, samo su šutjeli’

“Znate kako je na selu… Ako neka žena sama završi kod župnika popodne ili navečer, odmah pukne priča. Ali, ovaj zadnji slučaj je dokaz da je tu bilo svega i svačega. Pa, župnik je udanoj ženi slao svoje gole slike, a i ona njemu“, otkrila je sugovornica, tvrdeći kako to nije jedini slučaj.

Međutim, Lepan je otišao i korak dalje te javno iznio tijek događaja i dokaze o svećenikovoj neprimjerenoj komunikaciji s njegovom suprugom. Nakon što je već objelodanio kako je njegovoj supruzi Šumanovec slao golišave fotografije, poruke neprimjerenog sadržaja i zavodio je, sada je ispričao kako je sve otkrio, a javnost je za slučaj doznala kada je na svom Facebook profilu otkrio o kakvim se porukama radi.

“Bilo je tih priča stalno, i mislio sam da je nemoguće da nisu istinite baš sve. Osim toga, svi su mogli vidjeti te žene po cijele dane u župnom dvoru, normalno da čovjek pomisli svašta. Ali nitko ništa nije vidio, naravno. Nego kasnije je ispalo da je sve vidjelo njih 100, samo su šutjeli’, priča Lepan kako mu je župnik oduvijek bio pomalo sumnjiv.

‘Išao sam provjeriti poruke, kad ono pin na mobitelu’

No, prave probleme župnik mu je zadao kada se počeo udvarati njegovoj supruzi.




“Ja sam jednom prilikom ušao u kuću i vidim žena se dopisuje, a kad sam ja ušao ona makne mobitel od sebe. Pitao sam ju s kim se dopisuješ, ona kaže s nikim. Dobro, pomislim ja, možda mi se učinilo. Vidio sam još jednom nešto sumnjivo, malo prčkao po mobitelu, ali nisam našao ništa sumnjivo”, prepričava Lepan.

Nakon nekog vremena, njemu je sve bilo čudno, ali nije bilo nikakvih eksplicitnih poruka. Samo neki komplimenti. Nije mu to bilo baš zabrinjavajuće tada. A onda se sve počelo komplicirati. Supruga je postajala nervozna, kaže.

“Odmah sam primijetio sve na njoj, isti dan, kada joj je počeo pisati da ju doživljava kao muškarac, a ne kao svećenik. Išao sam provjeriti poruke, kad ono pin na mobitelu. Do tada ga nije bilo. Kada je došla kući s posla otvoreno sam ju pitao, je l’ nešto nije u redu, je l’ ju netko ucjenjuje, vidio sam da je nervozna. Ali ona je stalno govorila kako nije ništa, a bila je nervozna jer je osjećala krivnju, naravno. Vjerojatno i ona njemu odgovori. I traje to tako danima. Ja joj kažem, vidim da nešto nije u redu, vidim da se s nekim dopisuješ. I vidim da nešto nije dobro, čim si tako nervozna. Ja ću naći o čemu se radi, a ti razmisli sada hoćeš li mi reći ili ne”, priča Ivan.




‘Svi su bili u šoku, jer je žena u svemu bila moralna vertikala’

Kaže i kako kada je na kraju otkrio poruke na ženinom mobitelu, da se cijelu noć preispitivao “što je on Bogu skrivio” i kako se “ubio od tuge”.

“Zatvorio sam se u radionu i slušao Tomu Zdravkovića. Ujutro sam joj rekao da mi sve kaže ili ću sve javno objaviti, jer sam našao poruke i dopisivao se s njim, s njezinog mobitela, ruke su mi se tresle. PIN je bio njegovo godište. Kad sam joj rekao da znam da ima nešto sa župnikom, počela se tresti, ali ona je tvrdila da su poruke, koje su u međuvremenu obrisane, bile normalne. Ja kažem, pa kad su bile normalne zašto si zaključala mobitel”, nije se dao smesti Ivan.

Dao je rok ženi da mu sve prizna, no ona to nije napravila. Kada je otišla na posao sve je ispričao djeci, koja su stala na njegovu stranu, a nazvao je i njezinu te njegovu obitelj.

“Svi su bili u šoku, jer je žena u svemu bila moralna vertikala. Ali ja sam znao da me nije prevarila, da je sve stalo na porukama i djeci sam rekao kako će sve biti dobro među nama, kako će biti i bolje nego prije, jer sad znamo da smo pogriješili”, ispričao je Ivan.

‘Vikala je da nisam normalan’

Potom je, kako kaže, kći poslala majci poruku i kada je supruga došla s posla, sve je priznala, i udvaranje i neprimjerene poruke i golišave fotografije, ali bilo je kasno. Ivan je već donio odluku da sve javno objavi.

“Plakala je, rekla je nemoj, ali ja sam već odlučio. Vikala je da nisam normalan”, rekao je Lepan koji je potom sve objavio i na Facebooku, a javio se odmah i biskupu koji ga je primio i obećao da će svećenika premjestiti. Ivan je dodao i da nije htio linčovati svećenika, već samo da ga se premjesti i “da ne glumi više tu šerifa po selu”.

O svemu je detaljno upoznat đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je očito odlučio reagirati i grješnog i pohotnog župnika na neko vrijeme skloniti iz vjerskog života. Navodno neće biti u aktivnoj službi najmanje godinu dana, ako ne i više.

Podsjetimo, netko od mještana je po selu postavio i plakate upućene svećeniku, a portal brodska.stvarnost.hr objavio je fotografije, plakata nepoznatog autora. Na plakatu stoji slika svećenika uz natpis: “Seksualni razvratniče. Odlazi! Vrati pare!”. Plakat je postavljen na više lokacija u mjestu.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.