Foto: Damir Krajac / CROPIX

OVO JE ČOVJEK KOJI ŽELI RUŠITI BELJAKA: ‘Njegova koalicija s komunistima, Jugoslavenima i Srbima je ubila Stjepana Radića!’

Autor: Marin Vlahović

Potencijalni predsjednički kandidat, Antun Babić, dobio je svoje “zaleđe”. Naime, kandidata je u njegovoj utrci za Pantovčak podržala Hrvatska seljačka stranka – Stjepan Radić. Osim podrške, Babića je predsjedništvo imenovalo i novim potpredsjednikom i glasnogovornikom HSS – Stjepan Radić. Inače, radi se o stranci koja se ranije zvala Autohtona hrvatska seljačka stranka- Stjepan Radić, ali je u međuvremenu naziv stranke skraćen.

Dugogodišnji predsjednik stranke je Jurica Šoić iz Samobora, koji tamo ima i svoju privatnu tvrtku. No, kako stvari stoje, Šoić baš nije u dobrim odnosima s gradonačelnikom Samobora i predsjednikom HSS-a Krešimirom Beljakom.

Udar na Beljakovu koaliciju s komunistima, jugoslavenima i Srbima

Antun Babić je nekoliko puta u svojim statusima na društvenim mrežama prozivao Beljaka za uništavanje HSS-a. Naime, Babić sebe smatra izvornim predstavnikom HSS-a u hrvatskoj emigraciji, a sada najavljuje da će se stranka vratiti svojim političkim korijenima. S obzirom da je najavio rušenje Krešimira Beljaka, nazvali smo gospodina Antuna Babića i pitali ga kako planira ispuniti taj politički cilj.

“Gledajte, ja sam u Australiji bio član i organizator HSS-a punih dvadeset godina. Stjepan Radić u čije vrijednosti i poštenje i danas vjerujem, bio je sve ono što Beljak nije. Malo tko Beljaka podržava u njegovom programu. Stvar je u tome što on ima faraonske ovlasti, ali do sljedećih izbora, njega više neće biti. Dogovarao sam prvu koaliciju s predsjednikom Franjom Tuđmanom, a 1994, kada sam se kandidirao za predsjednika HSS-a, u dvoranu me nisu pustili naoružani čuvari Zlatka Tomčića koji je bio predstavnik jedne tehno-menadžerske struje. Ovoga puta me neće zaustaviti.  Trebamo svima snažno pokazati tu razliku između Beljaka i onda što je stvarno bio HSS. Ja ću snažno udarati na njegovu koaliciju s komunistima, Jugoslavenima i Srbima, koji su zapravo ubili Radića. Imam ugled kod većeg broja članova u Hrvatskoj i iseljeništvu. Puno je nezadovoljnih ljudi u HSS-u. Na žalost, iz nekog razloga oni šute. Navodno se boje Beljaka. Zašto, nije mi poznato, ali sam spreman s tim ljudima razgovarati da dignu glave i konačno progovore”, rekao nam je Antun Babić.

Poslali i službeno priopćenje

Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić, poslala je i službeno priopćenje medijima u kojima daje podršku kandidaturi Antuna Babića za predsjednika Republike. Čini se, kako je ova kandidatura, samo uhodavanje iskusnog Antuna Babića za konačni politički obračun s Krešimirom Beljakom. Kratko priopćenje HSS Stjepan Radić, prenosimo u cijelosti.




“Na svojoj sjednici u subotu 9. studenog 2019., predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke – Stjepan Radić jednoglasno je poduprlo Antuna Babića kao predsjedničkog kandidata na nadolazećim izborima za predsjednika države. U tom smislu stranka će poduzeti sve potrebne aktivnosti, uključujući i prikupljanje potpisa za kandidaturu. Na toj je sjednici Antun Babić kooptiran u Predsjedništvo stranke HSS – Stjepan Radić te imenovan potpredsjednikom i glasnogovornikom te stranke. Želimo naročito istaknuti da je Antun Babić jedini preživjeli visoki dužnosnik Hrvatske seljačke stranke u emigraciji, a i jedini koji se vratio u Hrvatsku 1990. godine.

Na sjednici se raspravljalo i o budućem radu Hrvatske seljačke stranke. U dogledno vrijeme HSS – Stjepan Radić objavit će dorađen program te stranke, koji će zadržati temeljna načela programa Stjepana Radića, kao što su, primjerice, hrvatska državnost, demokratsko uređenje, gospodarsko blagostanje i socijalna pravda. No, u oblikovanju tog programa uzet će se u obzir i velike promjene koje su se dogodile u hrvatskom i svjetskom društvu od osnivanja Hrvatske seljačke stranke 1904. godine “, stoji u priopćenju HSS Stjepan Radić.




Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.