foto: Josip Regovic/PIXSELL

OVO JE ČOVJEK KOJI JE PLENKOVIĆU PRIJETIO SMRĆU: Policija mu pretresla kuću, nema što nisu našli

Autor: A.K.

Đuro Čehulić je 63-godišnjak koji je Andreju Plenkoviću prijetio smrću. Susjed je obitelji 22-godišnjeg Danijela Bezuka koji je u ponedjeljak ranio policajca na Markovu trgu, pa nakon napada presudio sebi.

Uhićen je u petak navečer zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću, koje je ponovio i u kameru jedne televizijske ekipe, a u pretresu njegove kuće i drugih objekata u Selištu pokraj Kutine, policija je pronašla više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, prenosi Večernji.

Njegovi poznanici govore kako je Đuro Čehulić bezopasan, iako su svima poznati njegovi desničarski stavovi. Nije im jasno zašto je premijeru uputio prijetnje.

Sudjelovao je u Domovinskom ratu, bio je pripadnik protuzračne obrane Kutine. danas je strastveni motociklist. Jedan je od najbližih prijatelja kutinskog dogradonačelnika Damira Markuša.

Ovaj je 63-godišnjak volontirao za Građansku inicijativu “Narod odlučuje” koja je tražila referendum za izmjenu izbornih pravila.

Policijska uprava Sisačko-moslavačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, kao i  kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U više je navrata različitim osobama izjavljivao kako pokojni napadač s Markova trga Danijel Bezuk nije planirao raniti policajca, već ubiti premijera Plenkovića. Dodao je i kako je Bezuk to trebao prepustiti svom ocu i njemu te izjavio da osobno mašta o tome.




Đuri Čehuliću je određen istražni pritvor.

Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.