Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

OVIM SE UDARA NA TEMELJE HRVATSKOG DRUŠTVA! Peternel zagrmio: ‘Zamislite što bi bilo da je neka Vlada nakon Račana napravila ovo?’

Autor: Daniel Radman

Potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i v.d. predsjednika Domovinskog pokreta Grada Zagreba Igor Peternel danas je u Gradskoj skupštini održao konferenciju za medije. Komentirao je uvođenje covid potvrda u institucijama Grada Zagreba te ukidanje mjere roditelj-odgojitelj, što je nazvao “vjerojatno najskandaloznijom odlukom nove vlasti”.

Vezano za uvođenje covid-potvrda, Peternel je istaknuo kako gradski zastupnici, a i općenito Domovinski pokret, smatraju da se radi o mjerama koje su neprihvatljive, koje su nepotrebne, poprilično neustavne, segregacijske i ne rješavaju apsolutno ništa.

”To vidimo i na primjeru Slovenije, koja ima već uvedene covid-potvrde, a ima velike probleme s rastom broja novozaraženih. Smatramo da se time neće postići ništa, osim što se stvaraju dodatne tenzije u društvu”, naglasio je Peternel.

”Ovo je odluka koja udara na temelje hrvatskog društva”

Potom se Peternel osvrnuo na ukidanje mjere roditelj-odgojitelj.

”Ono drugo što sam htio reći, to je ukidanje mjere koje je u petak popodne objavljeno, radi se o vrlo bezobraznoj odluci, odluci koja je i neozbiljna, jer kod građana stvara dojam potpunog nepovjerenja u institucije. Zamislite što bi bilo 2000-ih godina, kada je vlada Ivice Račana za sve ljude u sustavu znanosti, za znanstvene novake, kao poticajnu mjeru uvela subvencioniranje stambenih kredita; zamislite da je neka vlada poslije rekla: to je nama preskupo, mi nećemo to plaćati, pa sad to što ste vi kupili stanove da riješite svoje egzistencijalno pitanje, Bože moj, što mi sad tu možemo”, komentirao je ukidanje mjere roditelj-odgojitelj.

Peternel je dodao da je nečuveno da jednu mjeru u potpunosti ukidaju i da ljudima ruše egzistenciju. Kaže kako smo vidjeli naslove u nekim dnevnim novinama da se pojedine obitelji spremaju na iseljenje u Njemačku jer smatraju da im je ugrožena egzistencija u Hrvatskoj odlukom Tomislava Tomaševića i njegove svite.

”Smatramo da je to čisto svjetonazorska odluka kojom se udara, na simboličkoj razini, na temelje hrvatskog društva, a to je obitelj. Svaka odluka koja ide za jednostranim ukidanjem bilo koje populacijske mjere za stimuliranje većeg broja članova obitelji smatramo da je nepotrebna. Vrlo je loše na načelnoj razini jer se šalje jedna kriva poruka i protiv toga ćemo također ustati u Skupštini”, zaključio je Peternel.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.