ZFoto: Goran Mehkek / CROPIX

Ovih se sedam stvari MORATE pridržavati ako sljedećih dana planirate na tržnicu!

Autor: I.Br.

Na opće oduševljenje kako prodavača, tako i kupaca, ovih će se dana otvoriti tržnice diljem Hrvatske. Kako je najavio Nacionalni stožer civilne zaštite, a kasnije u svojem obraćanju javnosti potvrdio i premijer Andrej Plenković, mjere oko tržnica do uskrsa će se relaksirati, no dakako sve po preporuci epidemiologa i stručnjaka koji brinu o sprječavanju širenja zaraze virusa COVID-19.

Među prvima je otvaranje tržnice najavio grad Samobor, a njihova će tržnica, kako je najavio gradonačelnik Krešo Beljak, biti otvorena već sutra.

Samobor sutra otvara svoju tržnicu! Evo kako će to izgledati!

Građani se nadaju kako će i ostale tržnice biti otvorene već prekosutra, no bez obzira na relaksaciju pojedinih mjera, i dalje na snazi ostaju stroge mjere socijalne distance, kao i dezinfekcije koja je nužda za sprječavanje širenja koronavirusa.

O tim je mjerama Nacionalni krizni stožer već obavještavao javnost, no iste nije na odmet ponoviti.

Ukoliko narednih dana planirate na tržnicu kako biste nabavili svježe voće, povrće i meso za nadolazeći blagdan Uskrsa, obavezno se pridržavajte ovih smjernica!




1. Ne dodirujte rukama oči, usta, lice i nos.

2. Nosite zaštitnu masku! Ako kišete ili kašljete, nošenjem maske smanjujete rizik širenja zaraze na druge.

3. Ponesite jednokratne maramice te ih koristite kod pokrivanja usta prilikom kihanja ili kašljanja te kod dodirivanja javnih površina. Maramice nakon korištenja bacite u smeće.




4. Koristite jednokratne rukavice. One su dobra zaštita protiv širenja virusa.

5. Sa sobom ponesite platnenu vrećicu. Osim što time čuvate okoliš od gomilanja plastičnog otpada, bit ćete sigurniji jer ćete znati u što stavljate kupljene namirnice.

6. Nakon doticanja s novčanica, operite ili dezinficirajte ruke.

7. Držite socijalnu distancu!

Po povratku kući, obavezno temeljito operite ruke, skinite obuću i odjeću koju ste nosili te operite voće i povrće koje ste kupili.

Iako će nam otvaranje tržnica barem djelomično normalizirati životne navike, i dalje budite na oprezu. Čuvajte sebe i svoje bližnje te se držite mjera koje su i dalje na snazi, kako bi se virus što prije iskorijenio iz naših života.

 

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.