OVIH DANA BJESOMUČNO KUPUJETE JAGODE? Obavezno pročitajte važno upozorenje

Autor: Iva Međugorac

Saborski zastupnik Nezavisne liste mladih, Ante Pranić prozvao je zelenu mafiju radi toga što su cijene jagoda na zelenim tržnicama u Zagrebu, ali i Splitu do 100 posto veće od otkupnih cijena.

”Nije normalno da jedan proizvođač, mali OPG-ovac na području Vrgorca proizvede jagode i proda ih za 23 kune a onda ta ista jagoda završi na zelenoj tržnici u Splitu ili Zagrebu po 50 kuna zbog raznih prekupaca i zelene mafije”, kazao je Pranić u Saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta dodajući kako zelena mafija može u Hrvatskoj raditi što hoće te da tome nitko ne može stati na kraj kako bi se zaštitili proizvođači i krajnji potrošači.

”Što radi Državni inspektorat? Apsolutno ništa jer da radi i nadzire zelene tržnice znalo bi se kako, tko i pod kojim uvjetima dobiva prostor na zelenim tržnicama, ulazne račune od OPG-ova i tada bi mnogi trebali objasniti čemu razlika od gotovo 100 posto od polja do krajnjeg potrošača”, komentirao je mladi zastupnik naglasivši važnost samostalnosti domaće poljoprivrede za što i ovu krizu treba iskoristiti kako bi se takav status osigurao.

KAKO PREPOZNATI DOMAĆE JAGODE? NE NASJEDAJTE: Dvije ih ključne stvari razlikuju od uvoznih!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.