Photo by Gwendal Cottin on Unsplash

OVAKVOG LOPOVA HRVATSKA NE PAMTI: Ima 18 nekretnina i plaću od 9 tisuća kuna, a osuđen je na godinu dana zatvora zbog 14 krađa

Autor: Dnevno

Šibenčanin S.G. (46) s neprijavljenom adresom u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog 14 provala u Đakovu, Budrovcima i Piškorevcima, javlja Glas Slavonije.

U objekte je ulazio tako što bi većinom provaljivao vrata i potom krao razne predmete i novac, a gdje god bi to mogao, provaljivao je i u aparate za klađenje. Vrijeme uhićenja i provedeno u istražnom zatvoru od 16. do 28. srpnja 2020. uračunava se u izrečenu kaznu zatvora.

Prilikom određivanja kazne, Općinski sud u Osijeku kao olakotne okolnosti ocijenio je da je Šibenčanin iskreno priznao zločin, izrazio kajanje i spremnost da namiri štetu oštećenima, te da je otac troje maloljetne djece o kojima se skrbi.

No, u ovom se slučaju ne radi o “klasičnom” provalniku. Naime, čovjek je stalno zaposlen, ima plaću od 9000 kuna, a vlasnik je dva automobila te 18 nekretnina i poljoprivrednog zemljišta. Kazneno je osuđivan višestruko zbog krađa te zbog više prekršaja najviše što se tiče prometa, brani se sa slobode.

Osuđen je u odsutnosti.

Sve provale dogodile su se od 19. rujna do 1. studenoga 2018. godine.

Zanimljivo je kako nije krao samo novac, čija je iznos u nekoliko navrata bio tek jedna tristotinjak kuna, već je jednom iz skladišta ukrao novi kuhinjski nož, dok je u drugom slučaju ukrao ruksak vrijedan 70-ak kuna.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.