Foto: Ivo Ravlic / CROPIX, Ilustracija

OVAKO SE TO RADI U HRVATSKOJ! HDZ-ov šerif besramno gradio na pomorskom dobru pa isčupao znak zabrane: Podnesena je kaznena prijava

Autor: L.B.

Protiv trojice muškaraca policija je podnijela kaznenu prijavu zbog ilegalne gradnje na otoku Ugljanu.

Naime, oni su pod sumnjom da su se upustili u ilegalnu gradnju, i to na području pomorskog dobra na otoku Ugljanu.

No, među njima je, kako neslužbeno doznaje Dnevnik, i Jure Brižić, HDZ-ov načelnik općine Preko kojega se sumnjiči i da je krivotvorio službene isprave, kao i da je uklonio službeni znak kojim se naređuje obustava radova.

Na pomorskom dobru, bez građevinske dozvole

Tako su trojica muškaraca u dobi od 34, 38 i 62 godine postali predmetom istrage zadarske policije zbog sumnje za protupravnu gradnju. Najmlađeg, koji je ujedno i investitor, sumnjiči se i da je krivotvorio službene i poslovne isprave kako bi projekt proveo u djelo.

Riječ je o Juri Brižiću, HDZ-ovom načelniku općine Preko na otoku Ugljanu.

Naime, čestica na kojoj je Brižić započeo građevinske radove nalazi se na području pomorskog dobra. Kako bi pokušao legitimirati gradnju, sumnjiči ga se da je postavio ploču s kojom se označava gradilište s podacima o građevinskoj dozvoli, iako je bio svjestan kako je jedinica lokalne samouprave nije pribavila.

Uklonio znak inspektorata za obustavu gradnje

Potom je s izvođačem radova iz Zadra i projektantom iz Zagreba od rujna 2021. do veljače 2022. godine, na zemljišnoj čestici koja je označena pomorskim dobrom izgrađen nasip sa sunčalištem i rubnjacima te betonskim stepenicama za ulaz u more.




No, u veljači ove godine mu je državni inspektorat postavio posebni službeni znak i traku kojima je naređena obustava građenja zatvaranjem gradilišta.

Međutim, načelnik ju je uklonio i nastavio s radovima, koji su u međuvremenu i dovršeni.

 




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.