Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ovako je radio Petek: ‘Kaj da ti velim, ja uđem u svakoga, ja mu se uližem!’

Autor: D.R.

Prvookrivljeni u aferi Janaf, ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek, sve do prije nekoliko dana bio je smatran najuspješnijim i najuglednijim moslavačkim poduzetnikom.

Njegova tvrtka, Elektrocentar Petek, osnovana je 1995. godine, a posluje na području energetike – od pružanja usluga do izvođenja radova. Lani je je imala prihode od čak 679 milijuna kuna te dobit od 19 milijuna kuna.

U razgovorima koje je presreo USKOK ‘otkrio’ je tajnu uspjeha.

“Kaj da ti velim, ja uđem u svakoga! Ja mu se uližem i platim ručak, i ja završio sve!”

Citat je ovo koji je izuzet iz razgovora s velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem, a koji bi ga mogao skupo stajati na sudskom postupku.

Naime, tužiteljstvo smatra da je to ‘vidljiv način na koji vodi svoje poslove’.

Podsjetimo, Peteka se sumnjiči da je predsjedniku uprave Janafa Draganu Kovačeviću navodno dao 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf, a zbog poslova tvrtke Elektrocentar Petek s gradovima Velikom Goricom i Novom Gradiškom pokrenula se istraga protiv gradonačelnika i saborskih zastupnika Dražena Barišića i Vika Grgića.




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.