OVA KOMPANIJA IPAK NEĆE OTIĆI IZ HRVATSKE! A sve zahvaljujući ovom čovjeku koji bi trebao biti primjer ostalima!

Autor: Ana Korenić

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, na svom je Facebook profilu izrazio svoje zadovoljstvo zbog dogovora o kupoprodaji Meggleove mljekare.

Pozvao je hrvatsku Upravu Megglea na razgovor u srpnju ove godine, nakon što je objavljena vijest o odlasku Megglea iz Hrvatske, kako bi pronašli način da zadrže mljekarsku tradiciju u Osijeku i sačuvaju radna mjesta.

Njegovu objavu možete pročitati u nastavku:

“Iznimno sam zadovoljan sporazumom o kupoprodaji Meggleove mljekare koja je uslijedila nakon višemjesečnih pregovora između Fortenova grupe i uprave Megglea u Osijeku.  Kada je u srpnju objavljena vijest o odlasku Megglea iz Hrvatske, svjestan da ne možemo promijeniti odluku strane Uprave tvrtke, pozvao sam hrvatsku Upravu Megglea na razgovor kako bi pronašli način da zadržimo mljekarsku tradiciju u Osijeku i sačuvamo radna mjesta. Održali smo sastanak sa zainteresiranim tvrtkama u Ministarstvu poljoprivrede odakle su i krenuli ovi, uspješno okončani pregovori temeljem kojih Belje plus u sastavu Fortenova grupe preuzima mljekaru. Kao župan, ne mogu utjecati na poslovne procese i odluke tvrtki koje posluju na našem području, ali mogu ukazati na problem i pružiti ruku suradnje s ciljem pronalaska najkvalitetnijeg rješenja. Upravo je primjer Megglea pokazao da načelnici, gradonačelnici i župani itekako mogu doprinijeti u rješenju problema svih gospodarskih dionika koji su spremni na razgovor. Naša je dužnost da reagiramo, da surađujemo i da povezujemo gospodarstvenike međusobno, ali i sa svim razinama vlasti. Čestitam upravama obiju tvrtki na uspješno odrađenom poslu, a radnicima i kooperantima Megglea želim još puno radnih dana u mljekarskoj industriji”, napisao je Anušić.

Autor:Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.