fbpx
Foto: Marko Todorov / CROPIX

OTRESLA SE ‘MARŠ’, A ONDA JE NASTAO CIRKUS! Gospođa Ana stigla u policijsku postaju, naljutila se i krenula u napad: Čini se da je kulturu ‘posijala’ u Austriji

Autor: Dnevno.hr

Narušavanje javnog reda i mira koštalo je Anu suđenja, na kojem je proglašena krivom i osuđena.

Naime, narušavala je javni red i mir u prostorijama policijske postaje, javlja Danica.

Prema presudi, ona je u listopadu oko 10 sati u policijskoj postaji u Pakracu “narušavala javni red i mir na način da čekajući red u hodniku ispred ulaznih vrata referade za osobne iskaznice nije dopustila da prije nje uđe policijska upravna referentica Ž., iako je imala vidno istaknutu službenu iskaznicu oko vrata”.


Na sudsko ročište nije se odazvala

“Prije nje Ana je ušla u referadu i podnijela zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, a prilikom izlaska okrenula se u smjeru Ž., koja ima prebivalište u Lipiku, i voditeljice Upravnog odjela M. s prebivalištem u Pakracu, vičući im: ‘Ma, marš!‘

Nakon toga je napustila prostorije policijske postaje Pakrac. Dakle, na javnom mjestu vikom je narušavala javni red i mir”, navela je u srijedu prekršajna sutkinja u svojoj presudi.

Ana je kažnjena novčanom kaznom od 50 njemačkih maraka, odnosno 188,50 kuna jer je “prilikom odmjeravanja novčane kazne sud olakotnim cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost okrivljenice, dok posebno otegotnih okolnosti nije našao”.

Presuda je nepravomoćna i Ana, koja inače živi i radi u Austriji, može se žaliti u zakonom propisanom roku. Na sudsko ročište nije se odazvala.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.