Hrvoje Jelavic/PIXSEL

OTKRIVEN ŠKORIN NAJJAČI ADUT ZA DALMACIJU! U utrci za župana jedan saborski kapitalac

Autor: Iva Međugorac

U Dalmaciji nikada nije dosadno, pa u skladu s time oni zainteresirani za politiku zabavu mogu pronaći u komentiranju kandidata ne samo za gradonačelnike, i općinske načelnike, već i za župane.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji očekuje se intrigantan obračun snažnih kandidata, a nadolazeći svibanjski izbori u ovom su kraju već okarakterizirani kao jedni od najneizvjesnijih u povijesti.

Kako za sada stvari stoje, mimo Plenkovićeve volje u utrku za župana i u borbu za još jedan mandat trebao bi HDZ-ov Blaženko Boban, koji je na toj poziciji zamjenio svojeg stranačkog kolegu Zlatka Ževrnju nakon čuvene HDZ-ove afere Zlatni rat. Poznato je da je Boban prije preuzimanja županije kao gradonačelnik vodio Solin, a upućeni kažu kako je on baš poput kandidata za gradonačelnika Splita Vice Mihanovića kadar političkog tajnika vladajuće stranke Ante Sanadera. Boban je jedno vrijeme bio član Visokog časnog suda HDZ-a, ali i saborski zastupnik dok je trenutno član Središnjeg odbora HDZ-a.

Danijel Kukoč za sada slovi kao neformalni SDP-ov kandidat za župana, u Dalmaciji je poznat kao županijski vijećnik, dok ga socijaldemokrati poznaju kao šefa stranačkog savjeta za okoiš. Postoji mogućnost da mostove boje brani njihov bombarder Miro Bulj koji bi mogao ozbiljno pomrsiti račune županu Bobanu. Račune će HDZ-ovcima jamačno pomrsiti i Domovinski pokret koji bi mogao stati iza kandidature Mate Šimundića koji ima veliku potporu stranačke organizacije. Potporu u svojem Vrgocrcu ima pak Ante Pranić koji u utrku za župana ide s Nezavisne liste mladih, a široj javnosti ovaj je dečko poznat i kao najmlađi saborski zastupnik koji je surađivao s Mostom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.