Foto: Goran Mehkek / CROPIX

OTKRIO ŠTO SU NAPRAVILI U ZAMBIJI! Plenković sramežljivo priznao: Jedan čovjek je bio ključan, ‘on je bio tamo zajedno s odvjetnicima’

Autor: Dnevno.hr

U povodu Dana Osječko-baranjske županije premijer Andrej Plenković dao je izjavu medijima te potvrdio da se vojarna vraća u Beli Manastir. Komentirao je i poreznu reformu.

Uz predsjednika Vlade je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Najavljeno je kako će se u Beli Manastir vratiti vojarna.


‘Izašao je iz HDZ ne želeći biti teret’

Župan Ivan Anušić govorio je i o investitoru Jabilu koji u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

Anušić je komentirao slučaj Zorana Kontaka, načelnika općine osumnjičenog za seksualno uznemiravanje.

“Izašao je iz HDZ ne želeći biti teret”, rekao je Anušić kratko komentirajući slučaj Zorana Kontaka koji je osumnjičen za seksualno uznemiravanje.

Plenković o demografskoj revitalizaciji Slavonije i poreznoj reformi

Plenković je govorio o demografskoj revitalizaciji Slavonije i poreznoj reformi.

“Nastojimo smanjiti negativne trendove, no oni nisu svojstveni samo Hrvatskoj, s tim se suočava pola zemalja EU. Imaju trendove odlaska…”, rekao je Plenković.

Govorio je i o poreznoj reformi, rekavši da je ova županija kroz pet šest godina povećala prihode na 22 milijuna kuna, dakle za 100 posto. Kaže da će četiri velika grada imati veće prihode.
“Ako su već imali povećanje prihoda, a imat će ih još i više…što to znači, to znači da će imati veće prihode, veće plaće…”.

O Zambiji

“Gradovima smo dali divan alat, ljudima smo povećali neto primanja. Sve mjere su ciljane da se ljudima poveća plaća”, rekao je premijer i dodao da će paket zakona stupiti na snagu od 1. siječnja.

Komentirao je slučaj oslobođenih Hrvata u Zambiji.
“I prije i poslije Vlade bio sam u kontaktu s diplomatom Bošnjakom. On je bio tamo zajedno s odvjetnicima. Mi smo pomogli da se dođe u ovu situaciju u kojoj smo danas. Da bi se u konačnici došlo do ovakve odluke suda. Danas je tijekom jutra, obavljen administrativni dio procedure. Oni su u fazi pripreme puta za Hrvatsku”, kazao je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.