Foto: Screenshot/TikTok

Otkrila se prava istina o gaženju kruha u Mlinaru: Sada je jasnije što se dogodilo

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj se vidi kako radnik u odjeći na kojoj piše ‘Mlinar’ ukrcava pekarske proizvode u kamion te nogama gazi kruh kako bi stao u kutiju.

Ljudi su u komentarima na snimku s TikToka izrazili negodovanje viđenim, a sada je stiglo i objašnjenje iz Mlinara u kojem umiruju javnost.

@sabian.7 RADNIK GAZI KRUH KOJI NAS HRANI 🇭🇷# Croatia #radnici #dostava #kruh #rijeka #foryou ♬ Oh No – Kreepa

Mlinar: To je kruh iz povrata, nije za konzumaciju

Naime, ne radi se o kruhu za konzumaciju.

“Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem zaposlenik Mlinara nogama pritišće stari kruh. Želimo dodatno i nedvosmisleno naglasiti da se radi o neprodanom kruhu s tržišta, koji je jednodnevan proizvod te se svakodnevno odvozi i nije namijenjen daljnjoj konzumaciji.

Kruh iz povrata se odvozi u bioelektranu Energija Gradec, gdje se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije te nikako nije namijenjen za daljnju upotrebu u ljudskoj prehrani. Sirovina se ne koristi ni za ljudsku ni za stočnu hranu, već isključivo za biomasu koja se koristi za proizvodnju električne energije”, odgovaraju nam iz Mlinara.

Foto: Screenshot/TikTok

Zaposlenik je upozoren

No, zaposlenik se ipak nije propisno ponašao.
“Unatoč svemu, zaposlenik čiji je postupak snimljen u objavljenom videu je upozoren, s obzirom na to da je mimo pisanih procedura pokušao ubrzati proces prikupljanja kruha iz povrata koji se koristi kao sirovina za proizvodnju električne energije.

Naglašavamo da svi zaposlenici Mlinara prolaze obuke na radnom mjestu te grupne obuke o sigurnosti hrane i higijenskom minimumu (na hrvatskom ili engleskom jeziku). Sigurnost, kvaliteta proizvoda i zadovoljstvo kupca su nam na prvom mjestu, a uz to smo nositelji smo međunarodno priznatih certifikata za sigurnost hrane (HACCAP te IFS), čije se kritične točke redovito nadgledaju i kontroliraju internim i eksternim auditima”, zaključuju iz Mlinara u odgovoru za Dnevno.hr.
 

 

 

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.