Foto: Screenshot/RTL

Osvanula snimka pomahnitalog krijumčara migranata: Pogledajte kako se zabio u policajce

Autor: I.G.

Od početka ove godine migranti i krijumčari imaju novu taktiku. Iz Bosne i Hercegovine u našu zemlju ulaze sve nasilnije, ne zaustavljaju se na policijski znak stop, probijaju rampe… Pri tom ne mare hoće li ozlijediti policajce, a posljednji slučaj bio je nedavno na karlovačkom području

Snimka s nadzorne kamere s područja zagrebačke Kustošije pokazuje dramatičan incident iz siječnja ove godine kad su uhvatili Moldavca koji je u kombiju prevozio 32 migranta. Nekoliko policijskih patrola pokušalo je zaustaviti krijumčara koji je opasno jurio po gradu s migrantima u vozilu. Dva policajca su se uspjela izvući iz automobila netom prije nego što je krijumčar svojim kombijem nasrnuo na njih.

Dramatičnu snimku možete pogledati OVDJE.

Tomo Medved progovorio o Vlahoviću: ‘Laže, demantiramo manipulatorske tvrdnje’

Poruka policije

Incidenti poput ovog postaju sve učestaliji, a krijumčari često voze pod utjecajem alkohola ili droge, ne prezajući ni pred čim. Njihovi automobili, koji se često koriste za ilegalne prelaske, čuvaju se na tajnim lokacijama, uključujući i vozila koja su neregistrirana ili neispravna, te ona koja su u vlasništvu rent-a-car agencija. Policija ističe da je izazov pronaći vlasnike tih vozila, jer se krijumčari često koriste različitim taktikama kako bi izbjegli otkrivanje.

A svi automobili koje krijumčari voze čuvaju se na posebnoj lokaciji. A ima ih svakakvih. Od neregistriranih i neispravnih do onih u vlasništvu rent-a cara. Policija ističe da im je najveći problem doći do vlasnika, jer se krijumčari i organizator često ne vide.
“To su razno razne društvene aplikacije gdje niti potrebe ima da se sastaju već raznoraznim plaćanjima tipa western unionima, money gram se dolazi do uplata, isplata. Radi se o nekoliko stotina, do tisuća, ovisno o cilju gdje se ti krijumčari odnosno migranti trebaju odvesti” voditelj Službe kriminalističke policije PU karlovačke Romano Benković.

“Uvijek nastojimo biti korak ispred krijumčara, organizatora. Primjerice, od ovih 93 kaznenih djela skoro četvrtina je bila na ovaj bezobzirni način – znači probijanja, bježanja. Većinu uhvatimo kroz koji dan tako da je poruka krijumčarima da se zločin ne isplati” dodaje Benković.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.