Ilustracija/Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

OSUMNJIČEN STARI POLICIJSKI ZNANAC Organizator podmetanja bombe pod automobil 51-godišnjak poznat iz organizacije pljačke Fine

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

Kriminalističko istraživanje zbog pokušaja ubojstva 43-godišnjaka proveli su policijski službenici PU zagrebačke u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Kazneno je prijavljeno dvoje hrvatskih državljana starosti 42 i 51 godinu.

Kako neslužbeno doznaje Večernji.hr, osumnjičeni 51-godišnjak je Ante Roso koji je 2005. godine bio osumnjičen za organizaciju pljačke Fine u kojoj su maskirani napadači ubili dvojicu zaštitara.

Sumnja se kako su osumnjičenici sredinom travnja ove godine postavili bombu, koju su sami izradili, u prednji dio vozila kojim se koristio oštećeni, a pored nje su postavili i GPS uređaj kojim su pratili aktualnu lokaciju kretanja. Eksplozivna je naprava bila posložena od mobilnog uređaja, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva.

Osumnjičeni su, prateći njegovo kretanje putem GPS lokacija, upravo u prilici kada je vozilo bilo u pokretu pokušavali aktivirati navedenu eksplozivnu napravu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do aktivacije. Potom su ponovno pokušali napraviti eksplozivnu napravu koju su na isto mjesto u automobilu postavili mjesec dana kasnije.

Istog su dana, nakon što su putem GPS uređaja uočili kretanje vozila, započeli s aktivacijom eksplozivne naprave, koja se iz nepoznatog razloga niti taj put nije aktivirala. Budući je oštećeni tog dana primijetio netipične zvukove u vozilu, posumnjao je da je riječ o tehničkom kvaru te je odvezao automobil na servis, gdje su serviseri uočili eksplozivnu napravu i o tome obavijestili policiju.

Dolaskom policije na mjesto događaja područje je osigurano, a pirotehničari policijske uprave zagrebačke na siguran su način proveli deaktivaciju. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je 51-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se osumnjičenik starosti 42 godine potražuje.




 

Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.