Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

OSUĐEN GLAVNI UREDNIK DOMAĆIH NOVINA! Objavio slike maloljetne žrtve silovanja, djevojčica završila kod psihijatra

Autor: N.K

Ivica Marijačić, glavni urednik i novinar Hrvatskog tjednika, osuđen je na godinu dana zatvora s rokom kušnje jer je otkrio identitet i objavio fotografije maloljetnice koja je žrtva silovanja. Riječ je o slučaju iz Zadra koji je rezultirao i prosvjedima nakon što se saznalo da je sedam mladića iz okolice Zadra napastovalo i seksualno iskoristilo maloljetnicu, javlja Zadarski.

Sutkinja Ana Zrilić presudom je utvrdila da je Ivica Marijačić 23. listopada 2019. na svom profilu na Facebooku objavio najavu sadržaja Hrvatskog tjednika s naslovom “Šokantna istina Slučaj silovanja kod Zadra izmišljen”.

Uz tu najavu, Marijačić je u 7:16 objavio fotografiju naslovnice tjednika na kojoj se nalaze tri slike na kojima je prikazana maloljetnica u kupaćem kostimu zajedno s punoljetnim osobama koje su prijavljene za počinjenje više kaznenih djela protiv spolne slobode na njenu štetu.

Foto: Marijačić

Spornu fotografiju naslovnice tjednika Marijačić je koristio kao sliku svog profila, a sutradan je objavljen i Hrvatski tjednik s naslovnicom na kojoj se nalazila fotografija djeteta žrtve.

U presudi se navodi kako su njegovi postupci doveli do toga da se žrtva osjeća ugroženo, uznemireno i šokirano. Zbog značajnog pogoršanja njenog zdravlja propisana joj je terapija od strane psihijatra.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.