fbpx
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

OSUĐEN BIVŠI ŠEF ISTARSKOG HDZ-a! Prokazao ga čovjek od kojeg je tražio nelegalnu ‘uslugu’: Nije pristao na ono što je od njega tražio

Autor: Dnevno.hr

Bivši šef istarskog HDZ-a te nekadašnji predsjednik Gradskog vijeća Umaga Jurica Šiljeg (48) osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci, javlja Burin.hr.

Naime, osuđen je jer je tražio da se u NP Brijuni zaposle dvije osobe mimo natječaja, a proglašen je krivim za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Ako u roku od godinu dana Šiljeg ne počini novo kazneno djelo, kazna se neće izvršiti, a riječki Županijski sud je odredio i da je Šiljeg dužan podmiriti troškove kaznenog postupka od 5000 kuna i putne troškove dvaju svjedoka u iznosu od oko 900 kuna.


‘Nedvojbeno dokazano kazneno djelo’

Bivšem šefu istarskog HDZ-a na teret se stavljalo da je u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018., u Umagu i Fažani, nakon što je Javna ustanova NP Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos, koristio svoj autoritet te tražio od Milotića, koji je član HDZ-a, da zaposli dvije osobe, bez obzira na to kakvi su rezultati natječaja. Milotić nije pristao na ono što je Šiljeg tražio.

“Sud smatra kako je nedvojbeno dokazano da ste počinili kazneno djelo”, istaknula je u obrazloženju presude sutkinja Ika Šarić koja je naglasila kako iskaz krunskog svjedoka Milotića, kao aktualnog v.d. ravnatelja NP Brijuni, demantira Šiljegovu obranu i njegove tvrdnje da nije kriv.

Navela je i kako je sudski proces pokazao da je Šiljeg htio da se na mjesto voditeljice recepcije zaposli žena čiji je ujak član HDZ-a. Druga osoba za koju se zalagao da dobije posao u NP Brijuni na mjesto višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću je bila bivša žena istaknutog člana HDZ-a Pula, ukazala je sutkinja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.