Foto: Pixabay

OSTVARILI SAN SVAKOG PREVARANTA! Reprogramirali automate za igre na sreću i prisvojili 100 tisuća kuna. Sada čekaju presudu iza rešetaka

Autor: Dnevno.hr

Zadarska policija je uhitila troje prevaranata zbog sumnje da su reprogramiranjem aparata za igre na sreću u automat klubu na zadarskom području mijenjali koeficijente isplatnosti dobitaka i tako si prisvojili najmanje 100.000 kuna.

Riječ je o 39-godišnjoj ženi te 41-godišnjem i 51-godišnjem muškarcu koje je policija sinoć predala pritvorskom nadzorniku. Njih se sumnjiči da su počinili ukupno sedam kaznenih djela računalne prijevare, a ovog posljednjeg policija je prijavila i za dva kaznena djela zlouporabe naprava, sve na štetu tvrtke sa šireg riječkog područja.

Istragom je utvrđeno da je 39-godišnja zaposlenica u automat klubu na zadarskom području, prošle godine u kolovozu omogućila preostaloj dvojici da iz dva aparata za igre za sreću uklone originalne memorijske module. Oni su u iste utore uložili prepravljene module i tako izmijenili te učinili neuporabljivim originalne računalne podatke, a uz pomoć reprogramiranih memorijskih modula koje je posjedovao i reprogramirao 51-godišnjak.

Pretraženi domovi, vozila…

Oni su na taj način manipulirali računalnim podacima dva automata, uslijed čega je došlo do odstupanja od uobičajenog koeficijenta isplatnosti dobitaka. Osumnjičena je uz pomoć izmijenjenih računalnih podataka na tim aparatima, u dva navrata podigla i uzela nepripadajuče dobitke, svaki u iznosu od 20.000 kuna.

Također, 41-godišnjak je u studenom prošle godine, uz pomoć tako izmijenjenih računalnih podataka, na spomenuta dva aparata u tri navrata podigao dobitke vrijedne više od 64.000 kuna.

Policija je izvijestila kako su tijekom višemjesečne opsežne istrage proveli očevid i vještačenja aparata te druge potrebite mjere i radnje, a na širem riječkom i biogradskom području jučer su pretraženi domovi i druge prostorije te vozila osumnjičenih, gdje su pronađeni i oduzeti predmeti koje su koristili u ovim kriminalnim djelima.

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.