Foto: Vlado Kos / CROPIX/Ilustracija

OSKVRNULI SPOMENIK POGINULIM VUKOVARCIMA! Zapalili hrvatsku zastavu, divljački razbili postolje i razbacali vijence i svijeće

Autor: Dnevno.hr

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su spomen obilježje poginulim Vukovarcima nedaleko od Kupresa kod kojega je prošloga tjedna hrvatski predsjednik položio vijenac i zapalio svijeće, izvijestio je četvrtak MUP Hercegbosanske županije.

Zapaljena je hrvatska zastava, razbijeno je postolje u obliku križa te su razbacani vijenci i svijeće koji su tamo postavljeni u znak poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima.

Policija je na mjestu izgreda na Kupreškome polju obavila očevid i pronašle ostatke spaljene zastave, te utvrdila oštećenja uz spomen obilježje na mjestu gdje se polažu vijenci i pale svijeće.

Iz MUP-a Hercegbosanske županije izvijestili su da se ‘intenzivno traga za počiniteljima’.

Prošloga tjedna je ispred spomen obilježja poginulim Vukovarcima vijenac položio i svijeću zapalio hrvatski predsjednik Zoran Milanović u sklopu ceremonije obilježavanja 28. godišnjice oslobođenja ovoga mjesta od srpskog agresora.

Petnaest hrvatskih pripadnika postrojbe ‘Žuti mravi’, među kojima je bio i Robert Zadro, sin heroja obrane toga grada Blage Zadre, poginuli su početkom travnja 1992. godine u oružanom sukobu s postrojbama JNA i srpskih snaga na kupreškoj visoravni. Tada je ukupno poginulo 160 hrvatskih branitelja a Kupres je pao u ruke višestruko bolje naoružanih srpskih snaga.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.