Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

OSJEČKI SUDAC VEKIĆ I NJEGOVA PRIJATELJICA PUŠTENI IZ ZATVORA: USKOK ih sumnjiči da im je Mamić omogućio dva stana, dva automobila…

Autor: L.B.

Sudac Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vekić (63) i njegova bliska prijateljica Nataša Sekulić (46) pušteni su u srijedu poslijepodne iz istražnog zatvora, nakon čega su se vratili iz Zagreba u Osijek.

Naime, ispitani su u srijedu u Osijeku, kao posljednji svjedoci koje je USKOK predložio u sklopu ove istrage pa više nema bojazni od utjecaja okrivljenika na njih.

Inače, na popisu je ukupno 11 svjedoka, piše Večernji.

Dva stana, dva automobila i oročen novac

Naime, Vekić i Sekulić uhićeni su 25. studenoga, što je nastavak afere podmićivanja osječkih sudaca u slučaju Mamić.

Podsjetimo, sumnjiči ih se za pranje novca, odnosno da su novcem koji je Vekić dobio kao mito od Mamića kupili dva stana, dva automobila te dio novca oročili. Riječ je o stanovima u Osijeku i Zadru. Onaj u Osijeku glasi na Natašu Sekulić, a nalazi se u središtu Osijeka, u Gundulićevoj ulici.

No, USKOK sumnja da je stvarni vlasnik stana ipak Vekić. Drugi stan nalazi se u Zadru, no Vekić se brani kako je taj stan kupio nakon što je prodao kuću na Viru.

Sve radili zajedno i prema prethodnom dogovoru

Osim toga, u sefu Nataše Sekulić pronađeno je oko 320.000 kuna te oko 30.000 eura, dakle ukupno oko 500.000 kuna, a za sav taj novac sumnja se da potječe od mita koje je Zdravko Mamić, prema vlastitim tvrdnjama, dao osječkim sucima koji su od ljeta pod istragom.




Vekić i Nataša Sekulić sumnjiče se da su u pravnim poslovima koje su sklapali baratali s oko milijun nelegalnih kuna.

No, sumnjiče se i da su sve to radili zajedno i prema prethodnom dogovoru, od travnja 2017. do početka srpnja 2021. u Osijeku, i to nakon što je Vekić, kako se sumnja, od Mamića primio 370.000 eura.

 




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.