Davor Javorovic/PIXSELL

OSJEČKI SUDAC IZAŠAO NA SLOBODU: Mamić tvrdi kako je njegovu naklonost kupio u maksimirskoj loži, na ruku mu je stavio skupocjeni sat

Autor: M.V.

Nakon što je Županijski sud u Zagrebu odlučio kako mu neće biti određen istražni zatvor, osječki sudac Darko Krušlin nešto prije 20 sati, u pratnji odvjetnika napustio je prostorije suda.

On je naime jedini sudac kojem nije izrečen istražni zatvor jer Ante Kvesić i Zvonko Vekić, ali i poduzetnik Drago Tadić idu u pritvor. Postoji naime opasnost da bi mogli utjecati na svjedoke ili pak ponoviti djelo dok je kod poduzetnika riječ o svim navedenim opasnostima, uz opasnost od bijega.

Krušlina se, zajedno sa sucima, braćom Mamić i poduzetnikom, tereti za primanje i davanje mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem. Točnije, Uskok navodi kako postoje sumnje da je Krušlin, kao prvostupanjski uskočki sudac, iako je znao da se na njegovu sudu vodi postupak protiv braće Mamić i da postoji mogućnost da će upravo on biti određen predsjednikom raspravnog vijeća, došao u svečanu ložu Dinamova stadiona gdje je upoznao Mamića i s njim se nastavio družiti. Štoviše, Krušlin je, sumnja se, onaj sudac kojem je Mamić, shvativši da bi mu mogao pogodovati, na ruku stavio skupocjeni sat, a sudac ga je uzeo.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.