Foto: NDR/Securitel y

Osam godina bila je zarobljena u tajnom podrumu, a sada je ponovno zlostavljaju! Hrabra žena progovorila o svemu!

Autor: Dnevno

Austrijanka Natascha Kampusch, žrtva otmice, kaže da se suočava s uznemiravanjem i zlostavljanjem preko interneta, uključujući i prijetnje smrću, više od deset godina nakon što je pobjegla iz tajnog podruma u kojemu je bila zatočena.

“Uvijek me najteže pogodi kad mi kažu da je moje zatočeništvo bilo mačji kašalj”, rekla je za dpa.

Kampusch ima novu knjigu o svojim iskustvima sa zlostavljanjem preko interneta, koja je objavljena u srijedu pod naslovom “Cyberneider: Diskriminierung im Internet (“Cybermrzitelji: diskriminacija na internetu”).

Kampusch poziva na neku vrstu “internetske policije” koja bi mogla brzo intervenirati i ponuditi pomoć žrtvama kad se takov nasilje dogodi.

Žene su pogotovo često žrtve maltretiranja putem interneta, primjećuje Kampusch, kazavši da žrtve ne bi trebale tiho podnositi napade.

Ona se našla na naslovnicama širom svijeta kad se oslobodila 2006., od svog zatočitelja koji ju je oteo na povratku iz škole u dobi od 10 godina 1998. godine.

Wolfgang Priklopil držao ju je u podrumu svoje kuće dok nije napunila 18 godina kad je uspjela pobjeći.




O mučnim iskustvima koje je proživjela napisala je knjigu, na temelju koje je snimljen i film.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.