Foto: Guliver Image / Syrotkina Anastasiya

ORBAN OPET UDARA PO CENTRU MOĆI! Sasuo centrali u Bruxellesu! ‘Žele nas pretvoriti u liberalne građane svijeta, vidjet ćemo tko će stajati za 200 godina’

Autor: Dnevno.hr

Povodom obilježavanja Dana mađarske kulture, premijer Viktor Orban održao je govor u kojem se osvrnuo na povijest mađarskog naroda i okolnosti u kojima se sad nalaze.

Govoreći o himni kao simbolu jednog naroda, Orban je rekao da je ona za njega poput molitve koju nije potrebno pjevati na koljenima ili pognute glave.

“Da kleknemo usred nogometnog terena? Ili da srušimo kipove naših velikih predaka. Hoćemo li negirati i izbrisati našu tisućljetnu kulturu? Ili ćemo možda pustiti samozvane apatride ili liberalne cenzore da pišu novu povijest Mađara?”, zapitao se Orban, očito aludirajući na klečanje pojedinih sportskih ekipa koje su prije utakmica tako izražavale borbu protiv rasizma te rušenje konfederacijskih kipova diljem SAD-a, a možda i na rušenje sovjetskih spomenika diljem baltičkih zemalja.

‘Žele nas pretvoriti u liberalne građane svijeta, vidjet ćemo tko će stajati za 200 godina’

Orban je poručio i kako su Mađari možda napravili veliki broj grijeha, ali ih Bog nikada nije zbrisao s lica zemlje.

“Jedini razlog za to može biti to što su naše vrline i zasluge brojne”, ističe premijer Mađarske.

U govoru, kao što se i očekivalo, Orban se osvrnuo i na odnose s Bruxellesom.

“Briselski birokrati nas žele pretvoriti u liberalne građane svijeta. Međutim, uvijek smo ih nadigravali. Mi smo Mađari. Nismo i nećemo biti inferiorni u odnosu na druge narode, a po svojoj posebnoj prirodi barem smo dobri, pošteni i vrijedni poštovanja kao i svaki drugi narod. Sve ostalo pripada Bogu. Vidjet ćemo tko će ostati stajati za još 200 godina, a koje će narode gospodar povijesti iskorijeniti”, zaključio je Orban.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.