fbpx
Foto: Screenshot

ORBAN JEDINI BRANI EUROPSKE GRANICE, povući će radikalne poteze: ‘Primijenit ću silu, ako Turska ispuni obećanje’

Autor: Dnevno

“Mađarska će morati primijeniti silu na svojoj južnoj granici sa Srbijom, da bi zaštitila granicu EU, ako Turska ostvari svoje prijetnje”, poručio je Viktor Orban.

Kako prenosi Reuters, Orban je rekao da se trenutačno 90 tisuća ljudi pokušava domoći EU preko “balkanske rute”, dodajući da će se njihov broj ubrzo povećati na 100.000.

“Ako Turska pusti još dodatnih stotine tisuća migranata, morat ćemo upotrijebiti silu da zaštitimo mađarsku granicu i srpsko-mađarsku granicu”, rekao je Orban upozoravajući da bi situacija u dalekoj Siriji mogla imati uskoro posljedice i po Mađarsku, čije su granice ujedno i granice Europske unije.


Turska, u kojoj je trenutačno 3,6 milijuna migranata, svako malo prijeti otvaranjem granice, pogotovo u posljednjim danima kada je Europska unija osudila Erdoganovu vojnu invaziju na sjever Sirije.

Orban tvrdi da Turska ima samo dvije opcije: ili vratiti te migrante natrag u Siriju ili ih poslati na put prema Europi. Bilo kako bilo, Orban ima odgovor ako se ovaj drugi scenarij ostvari.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.