Foto: Vlado Kos / CROPIX

OPSTRUIRAJU NAS! Penava objasnio što se događa: Tamne sfere i zločesti umovi pokušavaju okrenuti stvari u svoju korist!

Autor: Dnevno

Kandidati “Opcije za promjene” HDZ-a Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivana Penava danas su u Požegi predstavili svoj program i smjer u kojem će voditi politiku stranke ako dobiju povjerenje članova na predstojećim unutarstranačkim izborima, javlja N1.

Vukovarski gradonačelnik i kandidat za zamjenika predsjednika na unutarstranačkim izborima u HDZ-u Ivan Penava komentirao je kako im, s obzirom na ranije izjave o poteškoćama, ide s prikupljanjem potpisa.

“Uspjet ćemo prikupiti potpise do roka. Opstrukcija je bilo, no unatoč njima sigurno ćemo skupiti potpise. U utakmicu smo išli otvoreno, ne tajimo ništa, pa ni da je popis od 211 tisuća članova duboko pogrešan, nema nas ni 50 posto te brojke no mi smo se svjesni toga uhvatili u koštac”, rekao je Penava i rekao o kojim će temama i djelovima svoh programa govoriti HDZ-ovim članovima u Slavoniji.

“Nadam se otvorenom razgovoru među stranačkim tijelima, ukazivanjem na probleme kroz domenu onoga što smo trebali učiniti, a nismo. Ukazivanjem na sve što se očekivalo od HDZ-a kao od stranke koja je omogućila nastajanje Hrvatske zajedno s građanima, a to je osigurati građanima da su svoj na svome, da ih nitko ne može dovoditi u podređen položaj zbog ovih ili onih interesa. To smo propustili napraviti i velik broj ljudi nam je zato otišao u inozemstvo, pred nama je dug put oporavka”.

Penava se osvrnuo i na inicijativu HONG – Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje – koju je dio članstva stranke pokrenuo kako bi osigurali poštenu provedbu predstojećih izbora za dužnosnike HDZ-a te koja poziva članstvo da im prijave sve eventualne nepravilnosti.

“Ne znam tko stoji iza nje, no mislim da je sve što vodi procesu transparentnosti i vidljivosti unutarstranačkog izbornog procesa dobro. Ne volim kada netko petlja, lažira, bilo da govorimo o popisu stanovništa na razini države ili popisu stanovništva na razini Vukovara, na što sam posebno alergičan, ali i danas kada plivamo u prostoru od famoznih 211 tisuća članova HDZ-a, ježim se toga jer znam da neki zločesti um negdje kombinira kako će iskoristiti jedan netočan, lažan podatak sebi u korist, a zapravo prevariti onog običnog člana koji je tu na terenu. Ježim se tih tamnih sfera, one su nažalost prisutne u kontinuitetu u HDZ-u i u Hrvatskoj državi i od toga hrvatski čovjek ima najveću štetu”, zaključio je Penava.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.