Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

OPSADNO STANJE KAKVO DALMACIJA NE PAMTI: Blokirane ceste, policija vreba sa svih strana! Pretresaju se auti, svi traže 29-godišnjaka

Autor: Dnevno.hr

Teško ozlijeđeni 20-godišnji policajac i dalje se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, prenosi Slobodna Dalmacija. Policajac je pri svijesti, komunicira sa osobljem, suradljiv je i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične.

Nakon što je na njega automobilom naletio 29-godišnji Ivan Božić za kojem se intenzivno traga policajac je zadobio serijsku frakturu rebara sa frakturom lopatice desne strane i hematopneumotoraksom (izljek krvi u plućnu maramicu uz prisustvo zraka).

Blokirana cesta prema Klisu

Prema nekim neslužbenim informacijama, teško ozlijeđeni policajac je u razgovoru sa medicinskim osobljem rekao, kako je njegova procjena da je vozač golfa vozio brzinom od najmanje 70 km/h i kako uopće nije pokušao stati, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobjegao.

Policija je trenutačno u potrazi za napadačem blokirala staru cestu prema Klisu. Pregledavaju se automobili i autobusi, tako da se stvorila velika gužva na toj dionici ceste, a kolona se proteže od tunela Klis-Grlo do Croduxove benzinske pume.

Stigla dojava da je napadač u bolnici

Čitatelji javljaju da je praktički cijeli Solin blokiran, a potraga se sigurno neće okončati dok se osumnjičeni Božić ne privede, a tako nešto dao je najaviti i ministar Božinović.

Policija je, kako neslužbeno doznaje Slobodna, dobila i dojavu da se napadač nalazi u splitskoj bolnici. Građani javljaju da su Firule pune ‘obične‘ i specijalne policije. Neki izvori navode da je Božić bio u krugu bolnice, ali službene potvrde nema.

I Splitom i Solinom odjekuju sirene, policija svaku dojavu provjerava.




Javio se Božićev otac

Javnosti se putem Facebooka večeras obratio Ante Božić, otac Ivana Božića koji je u noći s utorka na srijedu automobilom pregazio 20-godišnjeg prometnog policajca koji ga je pokušao zaustaviti tijekom akcije nadzora prometa te mu nanio teške ozljede.

Objavu Ante Božića prenosimo u cijelosti:

‘Dragi prijatelji,




i onda kad dođeš pred zid moraš podignuti glavu, pogledati istini u oči jer tko sam ja da bi me mimoišla tuga i problemi… Da,Ivan Božić je moj sin.. Moj sin koji je zagorča život mladom policajcu, pa svima drugima odreda, počevši od samoga sebe. Nije lako bilo čuti tu vijest, ali mi je svanulo kad sam razgovarao sa ocem mladoga policajca, a inače se i osobno poznajemo. Moj zemljak Dželalija iz Nevesta. Mladi policajac nije životno ugrožen, pri svjesti je i komunicira.

Moj sin će odgovarati za svoje NEdijelo, iako su neke informacije kao da nije to namjerno učinio, ali eto sudstvu i pravdi neka vode postupak. Mladom čoviku šta brži opravak.

Ivan je rođen sa dijagnozom ADHD, poremećaj hiperaktivnosti. Bilo je problema ali NIKADA agresivnosti, ponavljam NIKADA.

Zašto sam se odlučija na ovaj post, pa zbog svekolike potpore koji ste mi mnogi dali, koji me zovete, koji mi šaljete poruku potpore…Hvala dragome Bogu što se nije dogodilo ono najgore.

Ja sam kroz cili život bija borac i kada su me tukle bure i oluje, ali borac koji je punija duplierice novina za dobra djela. Moram i sada ostati priseban i jak.

Moj Ivan sada puni crnu kroniku, valjda tako mora biti.

Moje ostalo troje dice su do dana današnjeg anđeli bez iti jedne mrlje u životu.

Ivan je danas zagorča život svima, a posebno žrtvi, njegovim roditeljima i mojoj obitelji‘, napisao je.

 

Kako se doznaje, policijska potraga za Ivanom Božićem (29) proširila se i na susjednu Šibensko-kninsku županiju. Prema dosad dostupnim informacijama, splitska policija je zatražila pomoć kolega iz susjedne policijske uprave kako bi se nadziralo jedno od naselja u Općini Unešić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.