Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POSLJEDICE POTRESA: Padaju stijene u Dalmaciji, ima ozlijeđenih, oštećena škola u Vrpolju!

Autor: S.P.

Jak potres jačine 4.7 po Richteru zatresao je Dalmaciju jutros u 5:59 sati.

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su ovaj jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika, na dubini od dva kilometra.

Automobil je naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mnogi su ga osjetili

“Bio je to snažan, ali kratak potres”, komentar je jednog stanovnika tog kraja koji najbolje opisuje što se u Dalmaciji jutros dogodilo.

“Ovo je potres s novim epicentrom u odnosu na one koji su dosad bili aktivni, a tijekom idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa”, rekla je dežurna seizmologinja Marija Mustać o potresu koji je jutros zatresao Dalmaciju sa 4,7 stupnjeva po Richteru.

Štete

Nakon jakog potresa nisu prijavljene veće štete, Jutarnji doznaje u Županijskom centru 112.

“Za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta. Imamo informaciju da je u mjestu Vrpolje u dvorište kuće pao komad stijene koja se odlomila i udario u automobil, ali nitko nije ozlijeđen”, rekli su iz Centra 112 koji je jutros zaprimio veliki broj poziva, uglavnom uplašenih građana.







Kako saznajemo, mnogi u ga osjetili te ih je probudila žestoka tutnajva i trešnja.

“Dinamično buđenje”, još je jedan opis potresa koji je jutros pogodio Dalmaciju.

“Ormari su se tresli. I krevet se zatresao. Čula se jaka tutnjava…” – također su neki od komentara na potres.

Iz Centra 112 javljaju kako su zatrpani pozivima zabrinutih građana.

“Ljudi zovu, prestrašeni su. Pitaju nas što je bilo, neki su mislili da je eksplozija zbog jake tutnjave”, rekli su iz Županijskog centra 112.

Prva ozlijeđena osoba, oštećena osnovna škola

Jedna je žena ozlijeđena od posljedica potresa, doznaje Šibenski portala!

U Vrpolju kod Šibenika potres je uzrokovao štetu na OŠ Vrpolje, a kroz dan bi statičar trebao utvrditi je li škola sigurna za korištenje.

Zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje Stipe Komadina rekao je za N1:

“Vidljiva su velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa. Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici oštećen zid, na cijelom prvom katu oštećenja, i u zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi”, pojasnio je Komadina.

 

Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.