Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

OPET TAJ ‘SRPSKI SVET’ OVO ĆE ODJEKNUTI U HRVATSKOJ! VULIN I DALJE UDARA: To je odgovor na šutnju o zločinima u Oluji i na vraćanje ustaštva

Autor: Dnevno.hr

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu hrvatskog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana.

Podsjetimo, Grlić Radman je komentirao izjavu Vulina u vezi sa “srpskim svetom” i rekao da su “takve osvajačke politike poražene”.

Izjavu Grlića Radmana pročitajte OVDJE.

“Politika po kojoj su Srbi koji žive van Srbije ostavljeni da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba ispričava za tuđe zločine je poražena i to na izborima u Srbiji. Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Europi koja pod zaštitom dugih cijevi ide na molitvu Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće šutjeti pred nasiljem i poniženjem”, poručio je Vulin.

“Srpski svet’ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, nad šutnjom o zločinima u Oluji, na podsmjehivanje poklanim podrinjskim Srbima. “Srpski svet” nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj prisiljavaju, pod prijetnjom robije, da prihvate da su genocidan narod, ima tko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni. ‘Srpski svet’ je politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja Kosova i Metohije, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u službenu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva,  da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru. Srbi su postali jedinstven politički narod i to im nitko ne može zabraniti”, dodao je srbijanski ministar.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.