Foto: Pixabay

Opet besramno varaju umirovljenike, stiglo upozorenje Hrvatima: ‘Ne nasjedajte’

Autor: Dnevno.hr

Nove prevare usmjerene prema najranjivijim građanima zabilježene su ovih dana u Hrvatskoj. Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozoravaju da se opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se telefonski nude različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Jedna je osiguranica prijavila da ju je sa skrivenog broja na telefon nazvala nepoznata osoba, predstavljajući se kao djelatnik HZZO-a te joj je pokušala prodati ‘pojas za kralježnicu’, inzistirajući da ga primi na kućnu adresu kao paket “poklon EU, uz plaćanje određene poštarine“.

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Foto: Unsplash

Nije prvi put

U proteklih nekoliko godina, podsjećaju, više puta su zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominju HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, navode u priopćenju te pozivaju građane da sve pokušaj prijevare prijave policiji. U svakom slučaju, valja biti na oprezu i nasjedati na poziva nepoznatih brojeva sumnjivog pozivnog broja jer to može završiti vrlo loše.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.