Foto: Unsplash/Ilustracija

OPASNI MANEVRI NAD BALTIČKIM MOREM! Nijemci poslali avion, letio uz rusku granicu, Rusi žurno reagirali, izveli hitan manevar

Autor: Dnevno.hr

Ruska vojska priopćila je u ponedjeljak da je ispratila njemački izviđački zrakoplov iznad Baltičkog mora dalje od ruskog zračnog prostora.

Naime, borbeni je zrakoplov poletio kako bi se našao u pratnji njemačkog pomorskog izviđačkog zrakoplova Lockheed P-3C Orion, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo obrane u Moskvi.

Zrakoplov njemačkih oružanih snaga, Bundeswehra, okrenuo se prije nego što je stigao u ruski zračni prostor. Ruski borbeni zrakoplov Su-27 potom se također vratio u svoju baznu zračnu luku.

‘Spriječena je povreda ruske državne granice’

“Spriječena je povreda ruske državne granice”, priopćilo je ministarstvo.

Glasnogovornik njemačke mornarice rekao je za Dpa da je to bio rutinski izviđački let.

Ruski presretač tada je poletio u zračni prostor blizu Kalinjingrada kako bi nadgledao. I to je bila rutinska reakcija, ništa se nije dogodilo, navode predstavnici njemačke mornarice.

Napetosti u zračnom prostoru iznad Baltičkog mora između NATO snaga i Rusije rastu od početka ruskog rata protiv Ukrajine koji je započeo u veljači prošle godine.




S enklavom Kalinjingrad, Moskva ima snažnu vojnu ispostavu u regiji. Tamo se nalazi i ruska Baltička flota.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.