FOTO: Dubrovačko-neretvanska županija

OPASNA BAKTERIJA HARA DUBROVAČKIM MOREM! Plaža do daljnjeg pod nadzorom, kupačima savjet da pripaze!

Autor: I.Br.

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, danas je upozorila javnost da je na plaži Porporela u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Naime, prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 11. rujna 2019., tijekom devetog ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Porporela u Dubrovniku, uzorkovanog 9. rujna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

“U skladu s Uredbom o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora ponavljat će se do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije”, rekli su.

S obzirom na to da uzorci mora na plaži Porporela u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog podrijetla, ne udovoljavaju uvjetima uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, napominju iz županije.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.