fbpx
Foto: Pixabay/Ilustracija

OPASAN PAS IZGRIZAO MEDICINSKU SESTRU! ‘Pala sam, a on je ujedao, gubila sam svijest’

Autor: Dnevno.hr

Medicinsku sestru napao je stafordski pit bull terijer na balkonu privatne kuće na koji je došla nepozvana jer je provodila anketu o starijim osobama.

Zadobila je višestruke ugrizne rane desne ruke i noge i ozljedu zgloba desne noge te je bila hospitalizirana.

Zaposlena je kao sestra u domu zdravlja na širem karlovačkom području te je u lipnju bila angažirana na provođenju ankete među pacijentima te su joj dostavljene adrese osoba koje će anketirati, piše Danica.


Pas joj grizao nogu

Medicinska sestra je službenim vozilom došla do kuće vlasnice opasnog psa koji je tog časa bio na balkonu kroz koji se ulazi u kuću. S ceste je, kaže, zazvala gospođu koja se nije odazivala. Pas je ušao u kuću, a ona je ušla u dvorište i potom na taj balkon.

Rekla je da je ušla na balkon te ponovno dozvala gospođu koje se pojavila sa psom. Predstavila se i u tom trenu je na nju nasrnuo pas.

Napao ju je i ugrizao za desni gležanj, pala je, a on je nastavio gristi za nogu, ugurao ju je u kut balkona i grizao sve od stopala do potkoljenice.

“Vikala sam i pokušala se obraniti, rukama sam pokušala štiti lice i vrat i, koliko se sjećam, gospođa je samo vikala na psa, ali ga nije pokušala odvući. To je trajalo sigurno oko 20 minuta i onda sam nekako uspjela lijevom rukom psu otvoriti čeljust i izvaditi nogu koju je držao i nekako se prebaciti preko ograde na cestu.

Kako sam pala, još sam uganula i desni gležanj. Ostala sam ležati na putu, bilo je vruće, počela sam gubiti svijest i pokušavala gospođi reći da sam patronažna sestra i da mi pomogne, a ona je rekla da ne zna kako bi pomogla i da nema telefona”, ispričala je patronažna sestra.

“Čula sam zapomaganje i izišla ispred ulaznih vrata u kuću i vidjela da je pas ugrizao ženu. Uhvatila sam psa i odvojila ga od nje. Nije mi jasno zašto je prelazila preko ograde i ušla u dvorište kad je morala vidjeti psa ispred kuće”, rekla je vlasnica.
Pas je uspavan

Sud je zaključio kako je patronažna sestra svojim postupanjem doprinijela šteti jer je ušla u ograđeno dvorište iako je ulaz u to dvorište bio zatvoren vratima koja su bila vezana žicom, pa je ušla prekoračivanjem preko ograde premda je vidjela da je pas vani.

“Zbog toga doprinos tužiteljice šteti i štetnom događaju sud ocjenjuje sa 30 posto. S druge strane, doprinos tužene šteti je 70 posto jer ona na ulazu u ovaj ograđeni dio dvorišta (prizemni balkon) nije istaknula upozorenje “Opasan pas” iako je bila vlasnica opasnog psa križanca, stafordskog pit bull terijera, što i sama priznaje.

Tužena je u takvoj situaciji morala imati istaknuto upozorenje “Opasan pas”, a što bi nedvojbeno svakoga, pa tako i tužiteljicu, trebalo odvratiti od ulaska u dvorište”, zaključio je sud.
Patronažnoj sestri vlasnica psa mora platiti 15.000 kuna odštete te podmiriti 6300 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna. Stafordski pit bull terijer je morao biti uspavan jer je kasnije kod veterinara napao i teško ozlijedio manjeg psa.

Vlasnica psa upozorila je, međutim, kako nije tražila nikakvu uslugu od doma zdravlja. Sestra je tog dana, kako je rekla vlasnica, prešla preko ograde i ušla u dvorište u trenutku kada je pas bio ispred ulaza u kuću.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.