Foto: Ilustracija

OPASAN IZAZOV S TIK TOKA! Zagrebačka škola upozorava roditelje: ’Dijete legne na cestu dok se približava automobil…’

Autor: Matea Vidić

Stručna služba Osnovne škole Kajzerica u Zagrebu uputila je ozbiljan apel roditeljima. Navode naime kako su im učenici potvrdili kako među njima postoje oni koji se igraju opasne igre proizašle s platforme Tik Tok. 

“Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ceste sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti”, stoji u obavijesti škole koja ističe kako se čini da je izazov potekao s navedene društvene mrežu koju učenici koriste i aktivni su na njoj.

“Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene. Također, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti”, naveli su na kraju.

Inače, ovo nije izoliran slučaj. Svako toliko iz virtualnog svijeta u stvarni svijet provuče se neki suludi izazov koji naposljetku može postati po život opasan. Prije par godina djeca su tako konzumirala kapsule za pranje rublja jednog proizvođača, dakako, sve s ciljem objave na društvenoj mreži pa su zadobili po život opasne ozljede.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.