Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

OPA, NOVA SURADNJA NA POMOLU? Kerum našao političkog miljenika HDZ-ovca, njemu se svi rugaju, no splitski mogul zna izabrati pobjedničku stranu. Hoće li mu HDZ uzvratiti ljubav u Splitu?

Autor: Eduard Petranović

Kandidat za gradonačelnika Željko Kerum u žestokoj je kampanji za još jedan mandat, u Splitu je vatreno skoro kao u utrci za Zagreb, a današnje Kerumove izjave daju jedan potpuno novi segment kampanji.

Kerum je odgovarajući na novinarska pitanja izjavio da u utrci za gradonačelnika Zagreba i nasljednika Milana Bandića podržava HDZ-ovca – Davora Filipovića! “On je moj kandidat za Zagreb. Podržavam HDZ! Filipović dolazi iz fine i časne obitelji”, rekao je Kerum.


Filipović puni novinske stupce i hit je na društvenih mrežama zbog neobičnih izjava i obećanja koje daje. Obećao je redom tvornicu cjepiva, besplatne vrtiće, tvornicu za izradu lijeka protiv raka, a zanimljiva je i situacija dok je njemu i HDZ-ovcima ravnateljica jedne škole zabranila ulazak u školu i pozvala im policiju jer su došli nenajavljeni.

HDZ i KERUM SURAĐUJU

Ipak, nakon što je Milan Bandić preminuo, Filipović i HDZ postali su relevantan i ozbiljan faktor u Zagrebu i jedni su od favorita iz sjene na nadolazećim izborima.

Što konkretno znači podrška Željka Keruma Filipoviću? Osim što u Zagrebu postoji nemalen broj Dalmatinaca koji imaju pravo glasa za zagrebačkog gradonačelnika, moguće je da iza svega stoji još jedna suradnja između HDZ-a i Keruma. Kako saznajemo iz izvora bliskih splitskom HDZ-u, šef stranke Andrej Plenković nije zadovoljan kako se stvari odvijaju u županiji i gradovima te se ozbiljno razmišlja čak i povlačenju kandidata za Split Vice Mihanovića koji je pod udarom nove afere – plagiranja doktorata.

“Vice je naš kandidat i smatrali smo ga najboljim. No, neki njegovi nedavni istupi, a i teret koji su mu stavili na leđa oko doktorata, ne idu nam u prilog. Osobno, smatram da bismo trebali povući tu kandidaturu i pomoći Željku Kerumu da uzme vlast. S njim smo i ovako stalno u suradnji u vijeću”, rekao nam je naš izvor.

Moguće da je ova javna podrška Keruma Davoru Filipoviću i HDZ-u u Zagrebu, novi poziv za suradnju u Splitu.

 
Autor:Eduard Petranović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.