Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

ON JE NAJVEĆI UTEG NOVOG SDP-a? Osuđeni bivši gradonačelnik poslao poruku svojim kritičarima, evo što im je poručio

Autor: Ines Brežnjak

Nakon održanih unutarstranačkih izbora u SDP-u, javnost je doznala da će snage u okršaju za šefa stranke u drugom krugu odmjeriti Peđa Grbin i Željko Kolar. Na izborima se osim predsjednika biralo i Predsjedništvo te Glavni odbor stranke.

No, zbog nepravilnosti koje bi mogle bitno utjecati na izborni rezultat, izbori za Predsjedništvo i Glavni odbor bit će ponovljeni u Gračacu, Garčinu i Vukovaru u subotu 3. listopada, kada će se održati i drugi krug izbora za predsjednika stranke, priopćili su jučer iz stranke, a to automatski znači da Predsjedništvo koje je odabrano još nije službeno potvrđeno.

Podsjetimo, naš je portal još u nedjelju doznao da su u Predsjedništvo odabrani Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Siniša Hajdaš Dončić, Ranko OstojićDomagoj Hajduković, Jasenka Auguštan Pentek, Mihael Zmajlović, Kristina Ikić Baniček, Željko Jovanović, Romana Jerković, Ivan Račan, Fred Matić, Sara Medved, Biljana Gaća, Željko Sabo, Mišo Krstičević te Ivana Marković.

No, izbor Željka Sabe u Predsjedništvo nisu baš svi najbolje primili, a prva koja je izrazila javno nezadovoljstvo bila je Biljana Borzan.

“Po meni jedina sporna točka je njegov izbor i silno sam razočarana što je on ušao u Predsjedništvo”, kazala je Borzan na N1 televiziji.

I neki novoizabrani članovi Predsjedništva nisu baš oduševljeni njegovim ulaskom u Predsjedništvo, a za Večernji list izjavili su je “Sabo najveći uteg stranci i da se novi SDP koji su svi kanidati za predsjednika stranke obećavali ne može graditi s njime na vrhu”. Navodno se u stranci neki smatraju da bi ga čak trebalo izbaciti iz tog tijela.

On pak, s druge strane, ne mari previše za te kritike te je jasno dao do znanja da su njega odabrali njegovi kolege i kolegice.




“Dali su mi 3044 glasa i hvala im na tome. A onima koji su navikli da sve bude po njihovu mogu samo poručiti da im ne može baš sve uvijek biti po volji. Ni meni ne odgovaraju svi koji su ušli u Predsjedništvo”, kazao je Sabo u razgovoru za Večernji.

Podsjetimo, bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo 2015. godine pravomoćno je osuđen za pokušaj podmićivanja vijećnice HDZ-a Marije Budimir, za što je odslužio i kaznu zatvora.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.