fbpx
Foto: Screenshot

ON JE KLJUČNI ČOVJEK U POTRAZI ZA MATEJEM: Otkriveno tko je Vaso Kobac! Imao je važnu ulogu u događajima koji su potresli Srbiju

Autor: Dnevno.hr

Sve informacije o tome što je učinjeno prethodnog dana u potrazi za Matejem Perišem i što će biti učinjeno idućeg dana svako jutro na svom stolu ima Vaso Kobac, koji je na čelu Odjela za potrage beogradske policije.

Radi se o profesionalcu koji je dugo u policijskom poslu, a ranije je radio i u Odjelu za krvne i seksualne delikte beogradske policije.

No, to nije jedini razlog zašto je od samog početka potrage za Matejem uključio kolege iz tog odjela.

Veliki profesionalac

Kako piše Jutarnji list, predsjednik sindikata policije Veljko Mijailović kaže da ga policija smatra velikim profesionalcem, a i Matejev otac Nenad Periš je potvrdio da se su se sastali.

U jednom razgovoru za medije, objavljenom na portalu Politike 2006. godine, Vaso Kobac je rekao što je specifično za nestanke.

“Sve je individualno, a rokova ili određenog vremena koje bi trebalo proći da bi se prijavio nestanak ili da mi počnemo raditi nema. Naša potraga počinje odmah po prijavljivanju. Počinjemo od razgovora s osobama bliskim nestaloj, a onda nastavljamo dalje s operativnim policijskim radom”.

Očito je da su se nakon službeno zaprimljene prijave Matejeva nestanka Kobac i kolege operativci brzo uključili u potragu. Poznaju i milje koji radi u osiguranju klubova u Beton hali, uglavnom članovima Grobara.

Istraživao ubojstvo Sambolića i Đinđića

Vaso Kobac vodio je ozbiljne istrage u karijeri. Primjerice, istraživao je ubojstvo srbijanskog političara Ivana Stambolića i o tome je svjedočio na Specijalnom sudu 2005. godine, kada je naveo da je policiju do lokacije gdje je bilo zakopano tijelo nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Srbije, na Fruškoj gori. odveo pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Nenad Šare, svjedok suradnik u postupku za Stambolićevo ubojstvo i nekadašnji tjelohranitelj Milorada Ulemeka Legije.
U beogradskoj policiji saslušavao je i pripadnike Jedinice za specijalne operacije nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića u ožujku 2003. “Poligraf je reagirao na iskaz Šarea, koji je poslije priznao da je sudjelovao u otmici Stambolića”, rekao je Kobac koji se i nakon umirovljenja vratio u policiju na čelo Odjela za potrage.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.