Patrik Macek/PIXSELL

Olujić: ‘Sprema se velika koalicija HDZ-SDP, samo ju Stier može spriječiti’

Autor: Dnevno/Dr. K.

Rezultate HDZ-a na izborima za Europski parlament komentirao je odvjetnik Željko Olujić.

“‘Mi ostajemo europski orijentirani’, reče jedan. To je laž. Ili si fašist ili antifašist, ili si za Europsku uniju, ili si protiv Europe. Kao da pošteni i mirni građani ne postoje. ‘Ravnopravna Hrvatska u ravnopravnoj Europi’, rekli su drugi. Što mislite, tko je pred ove izbore rekao koju rečenicu?

Prvu je rekao vođa domoljubnog HDZ-a, drugu su rekli socijaldemokrati. Istina, ni jedni ni drugi nisu dobili mnogo glasova. S time su se složili navodni domoljub Andrej Plenković i socijaldemokrat Zlatko Komadina te dodali da je to ‘zbog rascjepa glasova jer je bilo mnogo listi’. U svojoj narcisoidnoj sljepoći Plenković ne vidi ni to što je SDP dobro uočio, narod želi narodnu politiku”, rekao je Olujić za portal direktno.

Također, Olujić tvrdi da predsjednik Vlade Andrej Plenković prvenstveno zastupa interese Bruxellesa, a ne Hrvatske. 

“Plenković je zadovoljan relativnom pobjedom. Rekao je da je samo tisuću glasova manjkalo do potpunog uspjeha i pet zastupnika iz redova HDZ-a u Europskom parlamentu. Katastrofa! Da je izašlo samo 12 glasača i da je sve glasove dobio HDZ, to bi za njega bio uspjeh?”

“On je vrlo elokventan kad nastupa u Bruxellesu, ali vrlo neinteligentan kad vodi politiku u Hrvatskoj. On hvali organizaciju i svoj udio u hrvatskom putovanju, a zlorabio je državna sredstva za predizbornu promidžbu i stalno se slikao. Govorio je svašta, bio je svuda i svi su ga vidjeli, samo da bi ga na kraju odbacili”, dodao je Olujić.

‘Tko je sabotirao Andreja Plenkovića?’

Olujić dodaje da je već najavljena ‘čistka’ u HDZ-u.

“Plenković je nevjerojatno brz kad treba služiti Bruxellesu. On odmah najavljuje čistku u HDZ-u. Tvrdi da će otkriti gdje je bio neuspjeh, a čak i da su ga neki sabotirali. Tko je sabotirao Andreja Plenkovića? Je li ga sabotirala Marijana Petir koja je, usprkos Plenkovićevoj prijevari, uspjela skupiti 4,4 posto glasova? Je li ga sabotirao Most (4,67 posto) koji je Plenković jedva dočekao izbaciti iz Vlade da bi privukao komuniste raznih stranaka i zloglasnu Divjak, s kojom sada zajedno uništava hrvatski jezik, povijest i vjeronauk u školama? Jesu li ga sabotirali domoljubi uz Zlatka Hasanbegovića (4,37 posto) ili lista Ruze Tomašić s 8,52 posto glasova, koja se formirala kao treća po snazi na ovim izborima? Molim, zbrojite te glasove”, istaknuo je.

‘Prvo je Plenković izdao građane’

Olujić oštro kritizira Plenkovića te smatra da je Plenković “prvi izdao građane Hrvatske”.

“Objektivno, Plenkovića su izdali Hrvati te razumni i čestiti građani Hrvatske. Naravno, prvo je on izdao njih. Plenković je obećao svojim gazdama iz Bruxellesa da će njegovi izaslanici u EP pokorno glasati za njih. Nije mu pomogla ni Angela Merkel, koju je njemački narod već odavno odbacio zbog njene migrantske politike, niti nesigurni Weber i njemu slični, koji politiku vode tako da na televiziji druge ‘štipaju za guzicu’, kao uvijek veseli Juncker”, pojasnio je Olujić. 

Kako tvrdi odvjetnik, Plenković se okomio na Milijana Brkića i njegove prijatelje u HDZ-u, ali da je to samo početak.

“Očito je da Plenkovićeva ‘proeuropska orijentacija’ znači biti poslušan Bruxellesu, a ne štititi hrvatske interese u Europi. Prvo se okomio na Milijana Brkića. ‘Pa nisam baš uočio da se mnogo uključio u promidžbu’, rekao je Plenković. Nakon toga će se okomiti na sve Brkićeve prijatelje, a onda će očistiti i neutralne koji mu nisu po volji. Vidim, sad se hoće obračunati s dr. Stierom. Plenković je na čelo HDZ-a došao udarom na Tomislava Karamarka, a nikada nije dobio ni blizu toliko glasova kao Karamarko”, rekao je Olujić.

‘HDZ i SDP žele ucijeniti hrvatski narod’

Olujić je zabrinut da se prema velika koalicija SDP-a i HDZ-a te da je u HDZ-u može spriječiti Davor Ivo Stier.

“Plenković i njegovi spremaju veliku koaliciju s SDP-om. Te dvije stranke su zajedno skupile oko 40 posto. Ucijenit će narod, tako da se ne može sastaviti vlast. Plenković Hrvatskoj na čelu HDZ-a i vlade nije donio ništa. On je samo narodnim novcem plaćao gubitke. Ako se ujedine HDZ i SDP, neće propasti samo HDZ, već i hrvatska neovisnost.”

“Sreća pa su izbori u HDZ-u prije parlamentarnih izbora u Hrvatskoj. Onaj u HDZ-u koji može spriječiti takvu koaliciju je dr. Davor Ivo Stier. Bio je ministar vanjskih poslova, zastupnik je u hrvatskom saboru, ima snažnu podršku u HDZ-u i zavidno obrazovanje”, zaključio je Olujić.

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.