fbpx
Screenshot/N1

OLUJIĆ PREMIJERA NAZVAO ‘PLENKOŠENKOM’: Podsjeća na istočnoeuropskog diktatora! Suci se bogatili na darovnim i ugovorima o uzdržavanju!

Autor: V.K

Bivši glavni državni odvjetnik Krunoslav Olujić gostovao je na N1 televiziji gdje je žestoko kritizirao premijera Andreja Plenkovića i glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Poručio je kako Plenković kadrovira po uzoru na najgoreg autokrata, a slično je rekao i za glavnu državnu odvjetnicu.

Za početak, Olujić je rekao kako je bilo i boljih kandidata od nje, ali da je izabrana ipak ona i to isključivo odlukom Vlade.

“Došla je na mjesto glavne državne odvjetnice isključivo odlukom, da ne kažem dekretom, Vlade Republike Hrvatske na čelu s njezinim premijerom gospodinom Plenkovićem, ne samo kao premijerom, nego i kao predsjednikom HDZ-a i posve je sigurno da je Zlata Hrvoj Šipek, koja potječe iz građansko-upravnog odjela državnoodvjetničke organizacije, osoba koja nije ispunjavala najbolje kriterije za tu dužnost.”

Istaknuo je kako je izvrstan kandidat bio poznati odvjetnik, gospodin Veljko Miljević

Rekao je i kako je svoju dobru prijateljicu postavila sebi za zamjenicu.
“Odlučila je nagraditi političku lojalnost gospođe Barice Novosel, da je s pozicije savjetnice ministra pravosuđa dovede u DORH za svoju zamjenicu, mimo zakonom propisanih kriterija”, odgovorio je Olujić u tom dijelu i zaključio da između njih dvije postoji značajan prijateljski odnos.

“Činjenica je da se imenovanja na ključne pozicije na razini kako sudačke, tako i državnoodvjetničke organizacije provode isključivo po političkim kriterijima, po kriteriju političke poslušnosti i podobnosti, članskih iskaznica, pa ako hoćete čak i krštenica nekih osoba, koje su se krstile u 40-im i kasnijim godinama svoje dobi”, rekao je Olujić.

Rekao je između ostalog kako Hrvatska ima “HDZ-ovo pravosuđe” koje je iznjedrilo hrpu ne sudaca, nego bogatih knezova koji su dobar dio imovine prema njegovim riječima stekli putem darovnih ugovora i ugovora o doživotnom uzdržavanju. 
Osim toga, dotaknuo se i toga kako često cure informacije o slučajevima DORH-a, a smatra i kako je Plenković za aferu Janaf morao znati.

“Žao mi je što ću izreći misao da smo njegovim (Plenkovićevim) dolaskom na vlast ovoga puta dobili jednog prosvijećenog apsolutista ili autokrata i meni se čini da smo u najgorem bizantinskom smislu dobili jednog despota bizantskog tipa, koji pomalo podsjeća na jednog istočnoeuropskog diktatora kojega s pravom, po njegovom imenu i prezimenu mogu nazvati Plenkošenkom”, dodao je poručivši kako je Hrvoj Šipek nastavila takvu tradiciju kadroviranja u najboljoj maniri njenih prethodnika.

 

 
 

 

 

Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.