fbpx
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

OLIVERA MAJIĆ: ‘Jelena Pavičić Vukičević je najlogičniji kandidat za gradonačelnicu, ali to je moje osobno mišljenje’

Autor: Sanja Plješa

Ime Jelene Pavičić Vukičević najviše se spominje kao ime koje će biti kandidat za gradonačelnika Zagreba stranke Bandić Milan 365, ali i ime Olivere Majić.

O tome je Olivera Majić rekla kako će ovi izbori zanimljivi zbog toga “što nema zadane varijable koja je bila zadnjih 20 godina, zatim glasanja građana i plasiranja u medije iz neimenovanih izvora”.

“Nisam imala namjeru niti imam namjeru kandidirati se za gradonačelnicu kao i zamjenicu. Kako i na koji način ću sudjelovati u ovim izborima, reći ću kada za to dođe vrijeme. Korektno je dopustiti stranci koja je prije nekoliko dana izgubila svog predsjednika da sama odluči o svom kandidatu ili kandidatkinji. Ovako se šalje vrlo dvojbena poruka našim glasačima. Nemam nikakvih informacija o nagovaranjima, ali jedna tiskovina i jedna televizija nagovara i ponavlja o tome tko bi trebao ili ne bi trebao biti kandidat stranke”, rekla je Olivera Majić.

Dodala je da nitko od kandidata neće biti nagovaran nego će to biti njihova svjesna odluka.

“Nemam nikakvih informacija o tome da će Jelena Pavičić Vukičević biti kandidatkinja. Grad Zagreb i Zagrebački holding predstavljaju jednu od najvećih institucija u jugoistočnoj Europi. Imali smo mnogo posla i htjeli smo prvo riješiti ono što je naš posao i prvo riješiti ono što je važno za funkcioniranje Holdinga i grada”, istaknula je Olivera Majić.
Osvrnula se na izjavu Jelene Pavičić Vukičević kada je u trenutku objave o smrti Milana Bandića rekla da “je time završila i njegova politička karijera”. Olivera Majić smatra da je to bila emotivna izjava te misli da je ona najbolja kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

“Ona je 24 godine radila i stvarala tu stranku, a osim toga je predsjednica stranke u Zagrebu. Stoga je ona najlogičniji izbor. Govorim svoje osobno mišljenje, a sastanci će se odvijati u četvrtak, a o tome će se naknadno izvijestiti javnost”, rekla je Olivera Majić.

Govorila je i o funkcioniranju grada nakon Bandićeve smrti te naglasila da svi vide kako “grad apsolutno funkcionira”.
“To je veliki sustav koji vode profesionalni ljudi. To je grad koji je prošao dva potresa, poplavu i izgubio je gradonačelnika”, rekla je.

Osvrnula se i na tvrdnje o dugovima Grada. Istaknula je kako Grad Zagreba ima poteškoća s likvidnošću, a dodatne poteškoće nastale su zbog Covida-19, ali je istaknula uvjerenje da će iz toga izaći na najbolji mogući način.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.