OKRŠAJ ĐAPIĆA I PEOVIĆ NA SUČELJAVANJU: Đapić zaziva Republiku RH u BiH, a Peović poručila da treba vratiti privatizirane tvrke narodu!

Autor: Dnevno

Večeras je N1 televizija organizirala sučeljavanje između kandidatkinje Radničke fronte Katarine Peović i kandidata stranke Desno Ante Đapića.
Ovo dvoje kandidata nalazi se na dva suprotno politička pola što je dovelo do žustre rasprave, a izdvojili smo neke djelove.

Katarina Peović poručila je na početku kako državne firme koje su pod sumnjivim okolnostima završile u privatnim rukama, treba vratiti narodu, a kao primjer je navela tvrtku Đuro Đaković koja je skinuta s popisa firmi od državnog značaja prošle godine.

Peović  je objasnila svoju izjavu da  Srbi danas u Hrvatskoj kao Židovi u nacističkoj Njemačkoj.

“To sam rekla zato što su Židovi u nacističkoj njemačkoj bili grupacija koja mora homogenizirati narod. Srbi u hrvatskoj služe kao skupina koja mora homogenizirati Hrvate na potpuno pogrešan način”, rekla je Peović te ustvrdila da je to djelo klerofašizma u Hrvatskoj.

“Drago mi je da imamo ovu emisiju i da je moje sučeljavanje upravo s gospođom Peović. Cijenim to što govori izravno što misli, što nema eufemizama, ali moj cilj je da na izborima uništim ovo, da nema povratka u socijalističke priče. Stvar je mentalne higijene, i dalje se pokušava govoriti o klerofašizmu. Nezamislivo mi je da mlada gospođa Peović ovako doživljava svoju domovinu. Ugrožena je većina u Hrvatskoj. Pupovac kaže da su Srbi doveli antifašizam, doveli su antifašizam koji je 1945. pobio Hrvate. Mi smo taoci političkog srpstva u Hrvatskoj”

“Svaki put kad nacionalisti vide sablasti velikosrpske agresije, budite sigurni da je u pozadini neki materijalni interes. Oni koji se slikaju ispod Pavelićeve slike pa kasnije nemaju hrabrosti pa poslije pričaju”, prozvala je Đapića Peović.

Antifašizam je izmišljotina, to je ona politika velikosrpska. Partizani su najveća sramota. Evo Kapović priča da se sere na Bleiburg. Ja osuđujem zločine i sve to osuđujem, ali ne mogu osuditi ideju da se uspostavi hrvatska država. Antifašizam je uništavao hrvatsku državu. Ja sam najveći hrvatski revizionist!”, rekao je Đapić.

“Badinterova komisija je nejasna”, rekao je Đapić o granicama sa Srbijom.

Imamo mi vojsku i policiju, ne damo se mi toliko lako gospođo Peović. Koliko bi mi migranata primili u svoju kuću? Šestero ili sedmero? Žele napraviti hotspot u koji će navaliti migranti. Moramo napraviti fizičku prepreku, da ne mogu ući, kao što je napravila Mađarska. Ali ta žica dovodi u problem Hrvate u BiH koji su najslabiji narod tamo. Vraćamo se na potrebu formiranja Hrvatske republike u BiH”, rekao je Đapić.

Prozvao je Peović za neodgovornost, na što je ona kod voditelja pobunila da ovo nije dijalog.

Đapić i Peović su se uspjeli oko nečega i složiti, oboje su protiv uvođenja eura.

“To je pljačka hrvatskog naroda”, rekao je Đapić.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.