Foto: Nestali

‘OGORČENA SAM, NITKO NIŠTA NE PODUZIMA’ Otac joj misteriozno nestao, bez traga i glasa: ‘Slala sam mailove Božinoviću, nema kome nisam kucala na vrata’

Autor: L.B.

Ilija Vrdoljak sjeo je početkom kolovoza prošle godine na bicikl i prešao granicu u Slavonskom Brodu. Od tada mu se gubi svaki trag.

“Zadnji put je viđen 4. kolovoza 2022. godine, prešao je granicu u Bosanskom Brodu, otišao je prema Odžaku te je viđen u Modriči. Prema zadnjoj snimci 4.8. u 22 sata vidi se kako izlazi iz sela Vukosavlje koje se nalazi između Modriča i Odžaka. Tamo je pitao ljude put, i vidi se kako odlazi put Odžaka”, rekla nam je njegova kćerka, Valentina Vrdoljak Jurić kada je tek nestao.

Za njim se još uvijek traga, a na stranici Nestali policija navodi kako se Ilija “odvezao biciklom u namjeri odlaska u Bosnu i Hercegovinu”. Kažu i kako je u trenutku nestanka bio odjeven u plavu kratku košulju s prugama, plave hlače i plave papuče.

‘Vozali su me od jedne policije do druge’

“Cijeli taj dio sam obišla s mužem. Na tom dijelu je granica između Republike Srpske i Federacije BiH, vozali su me od jedne policije do druge. Jedni ne smiju ovdje, drugi ne smiju tamo. Ogorčena sam situacijom da se za neke Ministarstvo zauzima, a za neke ne”, ističe Valentina, javlja RTL.

U policijskoj upravi brodsko-posavskoj kažu kako su poduzeli sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog.

“Utvrđeno je da je nestali prešao državnu granicu, otišavši u susjednu Bosnu i Hercegovinu, te nije evidentiran povratak u Republiku Hrvatsku”, kazali su i dodali da su, budući da je Ilija nestao na području Bosne i Hercegovine, kontaktirali policiju na međunarodnoj razini putem Službe za međunarodnu policijsku suradnju. Kako tvrde upoznat je i Interpol Sarajevo.

“Iz susjedne Bosne i Hercegovine, stigla je obavijest da su isti poduzeli mjere traganja, te će nas u slučaju novih saznanja obavijestiti”, kazali su.




‘Nitko ništa ne poduzima’

S druge strane, kćer i dalje aktivno traga za ocem.

“Nema gdje i kome nisam kucala na vrata. Slala sam mailove Božinoviću, Grliću-Radmanu. Za jednog penzića koji je otišao u Bosnu kupiti stvari, jer su tamo jeftinije, nitko nema interes. Razumijem, prošlo je puno vremena, moram sebi priznati da je on vjerojatno i pokojni, ali da nema tijela, da nema bicikla, ne mogu razumjeti”, rekla je razočarano.

Kako je rekla, govori najviše je boli to što u Republici Hrvatskoj nitko ništa ne poduzima.




“Ne znam što ću dalje. Mama je jako loše, nitko od naših institucija ju nije posjetio. Ne znam ni sama što dalje”, kazala je Valentina.

“Nikad prije nije ovako nestao, niti boluje od demencije. Ja stvarno ne znam gdje je moj tata otišao i što traži”, govori nam Valentina Vrdoljak, uznemirena kćer nestalog Ilije Vrdoljaka koji se danima nije vratio kući.

“Posljednji je put viđen u Modriču u BiH i bio je dezorijentiran. Čovjek koji ga je susreo mu je dao vodu i tata je samo produžio dalje”, rekla je kćer te dodala da u tom gradiću, kao ni u okolici, obitelj Vrdoljak nema ni rodbinu niti prijatelje.

‘Rekao je da ide kupiti grah’

Nakon objave na društvenim mrežama, Valentina je dobila nekoliko dojava ljudi koji su vidjeli Iliju u mjestima u blizini granice pa je sa suprugom obilazila sve lokacije gdje je navodno prošao, no ocu ni traga ni glasa.

“Svi koji su me zvali su rekli da izgleda pogubljeno i da luta. Molim sve ako ga vide da ga pokušaju zadržati na bilo koji način, pa makar mu probušili gumu na biciklu”, rekla je Valentina neposredno nakon nestanka oca.

Inače, Ilija je vozio crveni ženski bicikl marke ‘Rog’, a u košarici na biciklu držao je felgu koju je tog nesretnog dana kupio i od nje se ne odvaja.

“Posljednji put smo se čuli u srijedu navečer i rekao mi je da ide u Bosnu, pitao me je l’ trebam ja što. Rekao je da ide kupiti grah, da ide kupiti ‘točak’ za bicikl, te da se odmah vraća natrag da stavi ručak kuhat”, prisjetila se Valentina pa još jednom zamolila sve građane da ako nešto znaju o njezinom nestalom ocu kontaktiraju policiju ili informaciju dostave na e-mail adresu: [email protected].

 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.