Foto: Guliver Image /Kremlin Pool

OGLASIO SE RUSKI CAR! Ukrajina se zaigrala, pa Vladimir stao svemu na kraj: Rusi se vratili u sporazum, ali s upozorenjem

Autor: Dnevno.hr

Još je jedan buran i težak dan iza Ukrajine, a nakon brojnih nemilih i napetih događanja oglasio se Vladimir Putin.

Tako je ruski predsjednik Putin danas rekao da Rusija zadržava pravo da se opet povuče iz međunarodnog sporazuma o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora, u koji se danas vratila nakon što se povukla, kako tvrdi Moskva, zbog napada dronovima na Crnomorsku flotu kod Krima.

“Zahtijevali smo jamstva od ukrajinske strane da se nešto poput napada na Krimu neće više nikad ponoviti i da humanitarni koridori neće biti korišteni u vojne svrhe”, rekao je Putin na sastanku ruskog Vijeća sigurnosti.

Otišli pa se vratili

“Putem ministarstva obrane je od turske strane došla informacija da je Ukrajina dala jamstva da humanitarne koridore neće koristiti u vojne svrhe. Zbog toga sam izdao naredbu ministarstvu obrane da nastavi sudjelovanje Rusije u sporazumu”, rekao je Putin.

“U isto vrijeme Rusija zadržava pravo da se povuče iz sporazuma ako Ukrajina prekrši jamstva”, dodao je ruski predsjednik.

Podsjećamo, Rusija će nastaviti svoje sudjelovanje u crnomorskom ugovoru o žitu, izvijestila je državna novinska agencija TASS pozivajući se na ministarstvo obrane.

Rusija je inače prekinula svoje sudjelovanje u sporazumu tijekom vikenda rekavši da ne može jamčiti sigurnost civilnih brodova koji prelaze Crno more zbog napada na njezinu flotu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.