Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Oglasio se Pupovac! Pogodite podržava li Plenkovića i Vladu nakon mega plinske afere

Autor: Dnevno.hr

Afera u HEP-u i štrajk sudskih službenika samo su neki od razloga zbog kojih oporba traži izvanrednu sjednicu Sabora umjesto dugog godišnjeg odmora za zastupnike. Gost Dnevnika N1 bio je saborski zastupnik SDSS-a i član vladajuće većine Milorad Pupovac.

“Predsjednik Sabora se očitovao povodom toga zahtjeva i zna se po članku 79. stavku 2. kada i pod kojim uvjetima se saziva izvanredna sjednica Sabora. Potpisa 76 zastupnika nije bilo, ne znamo jesu li skupljani, potpisani su predstavnici klubova. U tom smislu pravoga zahtjeva u skladu s odredbama Ustava još uvijek nema i nije stigao”, rekao je Pupovac.

‘To je posao Vlade’

“Ukoliko se za takve stvari povede rasprava na način koji zavrijeđuje pažnju za sazivanje izvanredne sjednice, može se o o tome razgovarati, ali mi ovog trenutka, kada je posrijedi pitanje HEP-a smatramo da je primarno posao Vlade da razriješi pitanja koja se postavljaju i samoj Vladi i unutar same Vlade i unutar same vladajuće koalicije o tome što se dogodilo te postoji li, i ako postoji, tko je odgovoran za to što se dogodilo. To je posao Vlade”, dodao je.


Pupovac kaže da će vladajuća koalicija uključujući SDSS “podržati Vladu da se poduzmu sve radnje neophodne da se to razjasni”.

HROTE je u petak objavio zbirnu dokumentaciju, u cent je vidljivo da je plin koji je HEP platio 15 milijuna eura prodan u dvije kategorija viškova za tri milijuna eura.

Treba dati vremena

“S obzirom na sistem, kako funkionira tržište u tako reguliranim okolnostima ikoje su sve mogućnosti da se pojave, moguće je da postoji tako drastična oscilacija u cijeni kupnje i cijeni prodaje, međutim, oni koji su odgovorni za to da se prevenira najgori mogući ishod u takvim okonostima djelovanja toga odnosa između plaćene cijene i cijene koaj se dobije za višak plina koji se pojavio, oni moraju biti ti koji taj rizik smanjuju. Budući da se sada ustanovljuje tko je sve propustio napraviti što je bilo neophodno, mislim da treba dati još vremena vladi – ne vremena u nedogled – da taj posao završi”, komentirao je Pupovac.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.