Foto: Damjan Tadic / CROPIX

OGLASIO SE KUJUNDŽIĆ! Komentirao je svoju aferu: ‘Oni koji su radili i stvarali imaju’! Vjerujete li ovom obrazloženju?

Autor: Dnevno

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je danas, prilikom dolaska u Vladu, aferu s imovinskom karticom.

“Mislim da je dobro da se hrvatska javnost i mediji interesiraju ne samo za javne osobe nego za sve, što su kupili, kako su kupili i kojim novcima”, rekao je ministar novinarima.

“Dao sam objašnjenja u zadnja dva dana. Moja žena i ja prije 10 godina kupili smo kuću u Markuševcu”, ponovio je ministar prijašnja dva prioćenja.

Komentirajući kamatnu stopu kredita, Kujundžić je rekao da tu nema ništa spektakularno, nego da takvu kamatnu stopu imaju svi liječnici i da je to ugovorila Komora.

On i supruga su imali 50.000 eura ušteđevine, a od prijatelja je, kaže, posudio još 40.000 eura i to je prijavio. “Povjerenstvo sve može provjeriti”, kaže Kujundžić, dodavši da je novac posudio od prijatelja iz studentskih dana. Na pitanje radi li taj prijatelj poslove i s državom, ministar je rekao da ne zna.

“Upisao sam to u imovinsku karticu. Sve je tamo upisano. Moja žena i ja u zadnjih 10 godina s plaćama koje imamo zaradili smo neto oko 5 milijuna kuna i toliko smo otprilike platili državi za poreze, prireze i doprinose koji idu. Iz ovoga je razvidno da tu nema ničega, oni koji su radili i stvarali i imaju“, rekao je ministar.

“Ja sam ne spreman izići pred Povjerenstvo, nego u ljudskom smislu i pred bilo koga. Ako se utvrdi da bilo što nije točno, ja bih isti tren ne dao ostavku, nego umro od srama. Sve što sam rekao lako je provjerljivo, a što se zlonamjerno interpretira, to je nešto drugo”, rekao je Kujundžić.




Istaknuo je da političari nemaju razloga prikazivati bilo što manje vrijedno od onoga što jest, upravo suprotno. “Ja sam prikazao realno. Kad sam kupio kuću, nekretnine su bile dno dna, najmanje moguće. 2016. se počinje buditi tržište u Zagrebu i Hrvatskoj. U međuvremenu su cijene rasle”, rekao je Kujundžić.

Ministar je dodao da je pitao stručnjake koji se bave nekretninama kolika je vrijednost njegovih nekretnina, ali i da banke imaju svoje procjene.

“Sukoba interesa nema, kad sam posudio novac, prijavio sam da sam posudio 40.000 eura. Povjerenstvo sve može provjeriti”, rekao je Kujundžić.




S premijerom sam se čuo i danas ćemo se vidjeti, rekao je Kujundžić, dodavši da mu je Plenković rekao da će razgovarati, prenosi N1.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.