Foto: Vlado Kos / CROPIX

Oglasila se policija: Prije dvije godine u Dravi International utvrđeni propusti u zaštiti od požara

Autor: I.G.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) potvrdilo je da je posljednji nadzor inspekcije nadležne za zaštitu od požara u tvrtki Drava International proveden u listopadu 2021. godine. Tijekom tog nadzora, utvrđene su određene nepravilnosti u provedbi mjera zaštite od požara.

“Tada su utvrđene određene nepravilnosti u provođenju mjera zaštite od požara.  Stoga je tada donijeto rješenje o naređenim mjerama, odnosno poslovnom subjektu je naređeno da otkloni uočene nedostatke. Nakon toga je obavljen kontrolni nadzor kojim je utvrđeno da su sve mjere provedene i nedostaci uklonjeni”, objašnjavaju iz MUP-a. Drugim riječima, Drava International ispravila je tada greške u protupožarnoj zaštiti.

Radnik ‘spaljene’ osječke tvornice sve nam je otkrio: Ovo je istina koja se godinama prešućuje, svi su sve znali

‘Inspekcija se obavlja svake dvije godine’

Više detalja, kažu, ne mogu iznositi s obzirom da je policija započela provoditi izvide u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a očevid na mjestu požara tek slijedi.

“Policija će tijekom izvida prikupiti svu relevantnu dokumentaciju od svih nadležnih institucija, uključujući i dokumentaciju o provedenim inspekcijskim protupožarnim nadzorima.

Gnjevni radnici za sve krive jednog čovjeka, vlasnik osječke tvrtke u suzama: ‘Požar je podmetnut’
Dodatno napominjemo da je s obzirom na kategoriju ugroženosti od požara u koju je poslovni subjekt svrstan, predviđeno da se redovni inspekcijski nadzori obavljaju svake dvije godine te je slijedeći takav nadzor godišnjim rasporedom nadzora bio određen za studeni 2023. godine”, poručuju iz MUP-a.

Proučavanje eventualnih propusta u protekle dvije godine u Dravi International provest će se tijekom nadolazećeg očevida. Detaljne informacije bit će dostupne nakon završetka istrage.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.