Foto: Ranko Suvar / CROPIX

ODZVONILO KORUMPIRANIM POLICAJCIMA: MUP nabavio 600 POS uređaja, evo što će s njima

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo unutarnjih poslova je moralo nabaviti 600 POS uređaja zbog novog pravila prema kojemu se u Hrvatskoj kazne za počinjene prekršaje, na mjestu prekršaja više neće moći plaćati gotovinom nego isključivo karticama.

POS uređaje od danas su tako dobile policijske ophodnje, motocikli, ophodni brodovi ali i međunarodni granični prijelazi i policijske postaje. MUP ovim novim pravilom ispunjava preporuke Vijeća Europe za sprječavanje korupcije.

“Građani od danas gotovinom ne mogu više platiti prekršaje koje sankcioniraju policijski službenici. Prekršaji se mogu isključivo plaćati karticom. MUP je za ovaj projekt nabavilo oko 600 uređaja, PU splitsko-dalmatinska ima ih 59”, rekla je HRT-u Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Na pitanje što će se dogoditi ako nemate karticu ili je imate ali na njoj nema novca, Lolić je objasnila da će policijski službenici u tom slučaju izdati obavijest o počinjenom prekršaju, a on će onda u roku od tri dana platiti polovicu izrečene kazne i to će se smatrati plaćenim prekršajem na mjestu događaja.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.