Foto: Filip Brala/PIXSELL

ODVJETNIK GENERALA GOTOVINE ‘SPUSTIO’ DRAGANI JECKOV: Ukazao na najveći problem SDSS-a

Autor: Dnevno

Na govor u Hrvatskom saboru i podsjećanje zastupnice SDSS-a Dragane Jeckov na 29. obljetnicu ubojstva Aleksandre Zec (12) reagirao je bivši odvjetnik generala Ante Gotovine, Luka Mišetić.

Mišetića je razljutila izjava zastupnice Jeckov u kojoj tvrdi kako njima u SDSS-u nije bitna nacionalnost žrtve. Istaknuo je kako je problem SDSS-a što ne priznaje zločinačku politiku srpskog vodstva 1990-ih godina.

“Dragana Jeckov danas u Saboru: “Nama u SDSS-u nacionalnost djece ne predstavlja prepreku u sjećanju.” Problem je, gospođo Jeckov, što vama u SDSS-u predstavlja problem razlikovanje između zločinačke politike srpskog vodstva 90-ih i ne-zločinačke politike hrvatskog vodstva prema Srbima”, napisao je Mišetić na svome Twitteru.

Podsjetimo, navodeći kako je u Rijeci pokrenuta volonterska kampanja “Moje mjesto pod suncem“ za djecu u riziku od siromaštva, Jeckov je kazala kako mjesto pod suncem nisu imala djeca žrtve rata “čiji su životi vrijedili onoliko koliko su krivih krvnih zrnaca imali“, pri čemu je podsjetila da su prije 29 godina ubijeni Aleksandra Zec (12) i njezini roditelji Mihajlo i Marija.




“Njihovo ubojstvo trebalo je biti pouka Srbima da napuštaju Zagreb, a Hrvatima da okrenu pogled na drugu stranu kad ostanu bez sugrađana. Pouka je uspjela, inače bi već imali odgovor Grada Zagreba na inicijativu da jedna ulica na Trešnjevki nosi Aleksandrino ime“, rekla je Jeckov u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

“Pouka je uspjela jer i danas neka djeca trpe zlostavljanja, poneka jer su siromašna, poneka jer su Srbi, jer su Romi i upravo zbog takvih stvari borimo se sjećanjem na Aleksandru Zec, na Danijelu Roknić, Slobodana i Gorana Čengića“,  rekla je zastupnica.

“Nama u SDSS-u nacionalnost djece ne predstavlja prepreku u sjećanju na njihove izgubljene živote, nama ne predstavlja problem ni borba protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije, nama ne predstavlja, a ostalima po savjesti“, poručila je Jeckov.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.